Teoria pietonilor de la semafor

Mergeam printr-un cartier al orasului si ma opresc la o trecere pentru pietoni semaforizata.Era rosu.Ma uit stanga-drepata...ma uit cine e langa mine,cine e peste drum...Se face verde.Ma uit la celalti si observ ca toti cand fac primul pas se uita in jos,sau fie in stanga+jos. Am zis "evrikaaa!!!!".Stai sa vad daca si la urmatoarele semafoare se mai intampla fenomenul asta.Daca merge si la urmatoarele...bingo,mesaj blog :).
Buuuun...merg ce merg gandindu-ma la motivele care ii fac pe oameni sa se uite mai ales in jos la trecerea pt pietoni.Ajung la semafor si ma pun mai in spate si ma uit la toti.Se face verde si toti "pozitia ghiocelul" si dai inainte.E da....!!!!!
Motivul e foarte simplu,sa vada unde calca,poate vreo groapa sau ceva.Insa "teoria" se aplica si in cazul in care soseaua e perfecta fara gropi (sa zicem,sau poate nu prea putine si nu in .ro),iar cei care se uita in stanga se asigura doar.Sigur,din moment ce e verde la ei,inseamna ca in alta parte circulatia pt masini a fost oprita,dar fie,asigurarea e cea mai buna protectie in trafic.
Cam asta a fost.Am vazut si minunea asta :) :) ast pareri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu