Băiatul lu' fata lu' Popiţa?? Si ficiorul lu' moşu lu' Borzoşu??

Cine este baiatul lu'fata lu'  Popiţa???Hmmm....interesanta intrebare la care am gasit raspunsul intr-o scurta expeditie pe plaiurile mioritice ardelenesti in cautarea oazei de liniste si relaxare sorbind dintr-un blid o zamă de fasole si la felul doi cateva crumpene prajite!!!

Aşadar legenda spune ca exista intr-un sat din ardeal pe nume Armeni un om,bărbat,Văsălie,preot in sat iubit si respectat de toata lumea.Predica din zor si pana in seara cu cădelniţa scoţând dracii din fiecare casa si din fiecare piţipoancă a lu' toţi.Soarta a facut sa se insoare si el sub numele Domnului cu o prea exagerat de  frumoasa tanti.Cei doi s-au iubit mult de tot până au dat naştere la 2 fete frumusele.Una fiind fica de preot si preoteasă,era cunoscuta drept "a lu' Popiţa" (de la popă-popiţa).

In alte vremuri demult apuse intr-acelaş sat Armeni norocul si soarta a facut din existenţa unui om,recunoaşterea lui in sat ca fiind "Moşu lu' Borzoşu".De ce? Se spune ca acest Moş avea in ograda lui de orătănii o gaina care avea penele borzoiate,iar de aici i-a venit porecla "Moşu' lu' Borzoşu"
Ce credeti ca s-a intamplat??? Moşu' lu' Borzoşu' s-a cuplat cuviincios,cu simţ al raspuinderii mai preţios decat al piţipoancelor satului si a celor cu mai mulţi cai putere la caruţă si cu şuviţe mai galbene decât petalele florilor soarelui de pe câmp....,cu o tanadra domnita a satului ardelenesc si să isi declare iubirea profunda in faţa altarului Domului Sfânt si sa purceada la randul lor la procreerea speciei umane indelung dominata de forţele lui Gheorghiu Dej!Din iubirea lor transmisă de pe suprafaţa terenului plaiurilor mioritice nesoarta si neşansa a dus inevitabil la trasferul underground (sub pământ) a iubirii,dar fara insa de a lasa pe lume 1 fecior si 2 fete.Preafericitul ficior zis "a lu' Borzoşu' " si-a intalnit consoarta pe "fata lu' Popiţa"!!!!

Evident specia umana nu a ramas oprita la cei doi amorezi.Enerna lor iubire manifestata printre lanurile de cucuruz,impletit de cânepa si cosât,a dus la unirea fizica a celor doi sub transferul genetic de informaţie,astfel aparând 2 fete cucuiete si de satu-ntreg iubite,dintre care una preacinstita si prea iubita mea....mamă!!

La rându-i,aceasta suava doamna a poporului Sibian,a inceput sa-si piardă radacinile,iubirea scapând de limitele ardealului cunoscând un brav domn cu mustaţă,cu mare chef de viaţă,nedoborat de nimeni,cerându-si inca independenţa pe plaiurile mioritice!!Din marea lor iubire....a iesit un tânar ficior,unul singur,dorit de toate,neluat de niciuna din contemporanele piţipoance iubitoare de Liquid,sex neprotejat la colţ de stradă si farduri de la Avon!
.....intr-un final....acestui brav tânar Sibian,profund marcat de descendenta s-a din "fata lu' Popiţa" si "Mosu' lu' Borzoşu'",i-a venit in minte sa scrie acest blog pe care tu il citesti acum sub conducerea democrata a puternicului marinar Băsescu Traian...acel tânar iubitor de bloguri...fiind...EU,AlexCrazyRocker!!!!!

Aceasta poveste isi are originile adevărate din "Moşu' lu'Borzoşu'" si "fata lu' Popiţa",cu mici erori d.p.d.v al arborelui genealogic,si mi se parea mult prea tare ca sa nu fie scris in blog.Multumesc pentru citire!!!! Procreere plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu