Minunile din caracal

Prima "minune" este aceea cu macaraua. Se spune ca in Caracal s-a construit un bloc in forma de dreptunghi. S-a construit prima latura, apoi a doua, a treia, in fine, a patra, pentru ca atunci când lucratorii au vrut sa isi ia utilajele si sa plece, au constatat ca macaraua era inchisa intre cele 4 laturi ale blocului si nu mai putea fi scoasa de acolo!

A doua "minune" consta in ridicarea unei statui. Nu o imitatie a Colosului din Rhodos, ci o statuie cu un soldat cu pusca in mâna plecând la atac. Dupa ridicarea statuii, s-a construit si Casa Armatei, dupa care s-a constatat ca soldatul avea pusca indreptata exact catre Casa Armatei.

Statuia poate fi admirata si astazi in parcul central al orasului, insa i-a fost schimbata directia si nu mai este indreptata catre Casa Armatei.

A treia "minune" are ca subiect o capra. Se spune ca un om care avea o capra de funie a avut niste necesitati fiziologice. Cum nu putea sa se duca in tufis având capra dupa el, omul a legat-o pe aceasta de un lemn, apoi s-a dus intre ierburi sa-si faca nevoile. Când s-a intors, a gasit capra spânzurata. Omul legase capra de o bariera lasata pentru venirea unui tren, trenul a trecut, bariera s-a ridicat si a spânzurat capra.

A patra "minune" spune ca biletul de autobuz din gara si pâna in centrul orasului era 1,25 lei, iar cel din centrul orasului pâna in gara 1,50 lei.

A cincea afirma ca s-a furat poarta de la sectia de politie, incununata de a 6-a, care spune ca la un moment dat a luat foc chiar unitatea de pompieri.

In fine, a 7-a "minune" spune ca in Caracal era un singur liceu, care se numea "Liceul nr.2".

Iar a 8-a s-a petrecut in timpul cutremurului din 1977. Cica era un atelier care avea scris deasupra cu litere separate "Reparatii radio-televizoare". Dupa cutremurul din ’77, litera "r" de la "radio" ar fi cazut si a ramas "Reparatii adio televizoare"!

Mai sunt a 9-a si a 10-a "minune", cele care pretind inchisoarea pe strada Libertatii si cimitirul pe strada Invierii.

Ar mai fi din ce am auzit o "minune" legata de ceasul e la gara care are numerele notate in felul urmator 1=I ; 2=II ; 3=III iar in loc de 4 roman apar patru linii (deci "IIII" in loc de "IV&quot:)

Nu am prezentat minunile ca o jignire pt cei din Caracal ci doar am vrut sa prezint nota de umor pe care Caracalul o are pt Romania :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu