Complexul Albota

Salutare! In urma unei excursii in scop stiintific organizate de facultate am ajuns la pastravaria de la Albota,dupa o escala facuta in Avrig pentru a lua parte la prezentarea proiectului pentru implementarea de centrale fotovoltaice,biogaz,si multe altele in Avrig.Apropo,sunt investitori care vor sa afca treburi mari acolo in Avrig.Se vorbeste de independenta energetica,cultivarea de plante energetice,multe treburi.Pentru asta apelati la cel mai bun prieten al omului...Google,pentru ca aici vreau sa va vorbesc despre altceva.


Asadar am ajuns la Albota ****.Adica asta insemnand ca are 4 stele.Albota este un complex turistic de  **** (adica patru 4 stele) pe care il gasiti la 55 km de Sibiu imediat ce treceti de Arpasul de Sus.Sau ma rog,nu treceti cum am facut noi si va intoarceti.Mergeti pe drumul national pana in Arpasul de Sus (parca) si inainte de un pod peste un rau se face la dreapta (dinspre Sibiu) un drum care are un indicator maro cu Albota.
Inainte de asta trebuie sa stii ca drumul e putin cam rau,sunt pietricele pe jos multe,asfalt-groapa-groapa-groapa-groapa-asfalt. Cam asa e harta pe care trebuie sa o ai in minte.Ca la noi la nimeni.
Mai mergi 10 km si ajungi in parcarea de la Albota.La inceput nu vezi decat o cladire mare. (adica spatele pozei,pt ca nu am facut poza din cealalta parte).Nu pare cine stie ce.Ce este in spatele ei te cam lasa masca.Totul este in stil rustic.Sau mai pe scurt totul e din lemn dat cu lac si de o estetica incredibila.



In interior sala de mese,cu bar din butuci de copaci dati cu lac,peste tot lemn facut frumos.Afara banci de lemn,foisoare cate vrei tot din lemn cu tigla bituminoasa (hai ca aici te-am spart daca nu stii ce e aia).Si pentru ca Albota este renumita pentru pastravaria ei,nu puteau lipsi bazine multe cu pastrav de toate marimile,de la puiet pana la pesti mari pe care ii comandai si cineva ii pescuia si  ajungeau preparati la tine in farfurie.


Prin jurul complexului erau mai multe cabane in care banuiesc ca erau camere pentru turisti.Erau si cateva masini acolo.
Ce mi-a placut mult a fost sistemul de alimentare cu energie electrica.Se respecta oamenii de acolo doar,si dupa cum au avut cap sa faca ditamai pastravaria,au facut si o microhidrocentrala din care foloseau 30% pentru pastravarie si 70% era livrata in reteaua nationala.Apropo si de treaba asta,pentru surplusul de enregie pe care il produci si nu il folosesti esti platit daca il dai in retea.Din ce am vazut,apa intai intra in hidrocentrala,apoi era livrata spre bazinele cu pastravi.Superb!


Dintr-un foisor cu 2 etaje (cel din a 2a poza care pare ca un turn de aparare) se vede Valea Arpaselului inconjurata in stanga de Vf.Albota si in dreapta de Vf. Buteanu (2507 m).


Pretul mancarurilor si al bauturii e cam la fel ca cel din oras,ba chiar mai ieftin ceea ce consider ca e si mai bine.Ceva de genul Cola 3lei,Cappy 4 lei,ciorbe 10 lei,foi intregi care incepeau cu "Pastrav" intors pe toate felurile in farfurie.Pentru ca o poza face cat 1000 de cuvinte va invit sa urmariti alte poze din Complexul Albota,nu de alta dar nu prea mai am inspiratie la scris acuma.Vizionare placuta! (Click pe ele)


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu