Romania mai are inca cu ce!

Salutare.Chiar daca de cele mai multe ori ne lovi la fiecare colt de strada de incompetenta si prostie in Romanica noastra care se târâie in drumul spre a face parte nu doar geografic cat si cultural din Europa,gasim anumite lucruri care ne fac sa fim mandrii ca traim pe acest pamant.Te intrebi cu ce?
Eh,daca deschizi bine ochii si esti bun de picioare si de umblat ai ce vedea.Va propun o mica excursie in afara zonelor locuite de pitipoance si sa trecem prin filtrul manelarilor de la tară spre o lume de unde a inceput totul.Sunt locuri unde viata e simpla!



Merita sa iesi la o plimbare in astfel de locuri si sa nu faci nimic altceva decat sa stai si sa privesti natura!!
Cu un aparat foto la indemana daca ai putina imaginatie reusesti sa faci poze destul de reusite care sa iti aminteasca mereu unde ai fost si cu ce ti-ai clatit ochii.Odata facute pozele,se schimba parca si facebookul.Parca se trece de la o extrema la alta.Printre pozele cu cluburile pe unde ai umblat mai apar si poze cu natura si cu tine facand parte din ea,chiar daca si natura devine compromisa putin cate putin de incultura semintelor si dozelor de bere pe care cei de la "S-o facem Romania" (let's do it Romania) se gandesc macar o data pe an sa o inlature.

In aceste locuri nu auzi manele sau mixuri,doar daca faci prostia cu care ai fost invatat sa iti aduci desteptul de iPhone si um mp4 player full incarcate cu manele la greu si alte minunatii si sa stai cu castile in urechi.Sfatul meu e sa renunti macar cateva zile sau cat stai la munte la ele si sa asculti doar alte pasarici (mult mai naturale) care ciripesc prin copaci,sa asculti din departare o populara fluierata de un cioban sau sa privesti pur si simplu o musca care zboara.Lucrurile acestea simple nu reusesc nici 50% sa ajunga la nivelul relaxarii pe care tehnologia pe care o ai acasa si eventual vreun laptop HD sau o plasma trantita in mijlocul casei,ti-ar puteao da.Nimic nu miroase ca un copac verde,ca o iarba verde sau uscata,niciun HD nu este mai HD decat ceea ce vezi sus cu ochii tai,nicio melodie nu este indeajus de clara sa se compare cu melodia pe care o canta natura si niciodata ea nu se va termina si nu vei putea sa ii dai repeat.
Daca vine seara si acopera toata frumusetea muntelui,o alta frumusete care iti ofera relaxare este privitul unui foc,si a stalelor in cazul in care cerul este senin.
Mai ai curajul sa ceri ceva de la natura cand deschizi ochii si vezi cate ofera?? Din pacate cei mai multi au multe de cerut,si prin asta ei o distrug.Toata lumea taie lemne,nu zic ca nu sunt de folos,dar prietene cat de greu e sa tai si macar sa plantezi cativa pomisori in locul ala.E ca atunci cand te chinui sa treci peste toate prostiile din jur,peste toata minciuna si prefacatoria unora,ajungi la 30-40 de ani si intr-o secunda te loveste o masina si esti gata.Te-ai chinuit degeaba si ai suportat.Copacul ala nu e la fel? Vine Nea Gheorghe cu sticla de rachiu in buzunar si cu tigara in gura,porneste drujba si in 30 de secunde copacul e jos si in cateva saptamani e mobila in care iti tii tu lenjeria.E chair aiurea.Si focul din poza,este facut macar cu cap si ala,un copac uscat care nu mai rodea,pus la pamant si feliat.Asa da.Dar nu tai copaci verzi care iti dau tie aer sa respiri ca daca nu ai fii dus demult.Pacat!


In alta ordine de idei,muntele este pentru oameni simplii.Nu pentru cei nascuti si crescuti sub brandul D&G sau altele,pentru cei care clubul este a 2a lor casa si pentru cei care Shaorma si Kebapul invinge in fata unei pite cu slănina sau a cartofilor copti in jar.Prietene,asa au inceput toate,daca ai bunici intreaba-i de slanina si cartofi copti si apoi de shaorma si kebap,vezi ce zic.
Incercati pe cat puteti sa faceti cate o excursie la munte sau undeva in natura,nu pentru altcineva,o faceti pentru voi.Altfel o sa dormiti seara,altfel pui capul pe perna,altfel te simti!Si nu uita sa respecti ceea ce o sa vezi acolo pentru ca natura te respecta pe tine si iti da sansa sa o respiri,sa o  vezi,sa o atingi,pentru ca....de cele mai multe ori tu ca om..NU MERITI! Dovedeste ca meriti!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu