Traian Basescu Suspendat

Salutare dragi cititori.
Banuiesc ca v-a cam iesit pe urechi stirea cu suspendarea lui Basescu de la conducerea carmei Romaniei.Carma pentru ca tot vapor il considera sau tot ceva din zona apei: in primul rand Romania are forma de peste,inotatoare spre marea neagra,botul in Arad,innotatoarele in muntii Carpati.Chiar asa,oare cine a avut mintea stralucita sa dea forma asta tarii?PESTE! Sau vrea sa arate faptul ca este o tara plina de prostituate fiecare cu pestele ei.De ce nu a facut tara patrata? sau in forma de covrig,sau in forma de pumn cu degetul mijlociu ridicat? Dadeam si noi o parte din Moldova si primeam degetul mijlociu din Ucraina.In fine...


Cum Facebookul e mare,bineinteles ca lumea a cam inceput sa vorbeasca despre nenea Basescu.Si discutiile sunt destul de logice cu privire la ce a fost in vremea lui,ce este in vremea lui si cine va urma.
Am sa postez ulterior discutiile despre ce a scris fiecare.
Situatia se crede a fi foarte delicata,dar dupa parerea mea de cetatean al acestei tari este cam normal sa se intample asa.Adica vine un moment in care te cam baga toti de unde ai venit cand vad ca ai furat tara de cateva mandate incoace si tara a ajuns de toata jena.
In prima partea a anului au tesit toti in strada huiduindu-l pe Basescu si s-a ajuns la proteste si violente cu jandarmeria si vai de capul lor.
Acuma cu suspendarea lui ce vad...toata lumea hai sa ne adunam sa il protejam pe Basescu.Ba voi sunteti normali la cap? A ajuns tara intr-un hal de nu mai stie lumea ce vrea.Gata! A fost asta,next,altul ca nu a facut nimic interesant pentru tara.Ce? a bagat Romania in UE? ca sa ce? sa ne priveasca aia cum ii salutam cu "da si mie" ca sa poata sa plece toti romanii cu doi "R" si sa ne faca tara de rusine.
Se pare ca in vremea lui Basescu tara a devenit vulnerabila si aproape,daca nu a si reusit, sa o distruga in cele 2 puncte cele mai sensibile ale unui stat: sanatate si invatamant.


Sanatate!
Probabil mai tineti minte cand era scandalul acela mare cu Smurdul ca nu stiu cine vroia sa il desfiinteze si sa faca spitalele private.Cat de prost sa fi sa anulezi Smurdul care a salvat sute de oameni.Ei sunt primii care ajung la victime,ei te salveaza.In sistemul privat vin dupa tine se uita la tine,asta daca se misca macar pana la tine,iti da un picior sa vada daca mai misti si iti constata decesul.Asta e treaba?
Gata,cu asta ai furat dreptul la viata al romanilor.Unde s-au dus zecile,sutele,miliardele din impozitele pentru sanatete pe care fiecare roman il plateste din salar.Impozitul "pentru sanatate" trebuie sa il faca pe romanul bolnav sanatos.Cand se imbolnaveste sau are ceva grav sa nu fie nevoit sa plateasca jumate din salar pe medicamente.Dar vezi sa nu se intample asa ceva.


Educatie!
Sa va spun de BAC? deja cred ca va puneti mainile in cap.De la an la an se schimba bacul de nu stie elevul din clasa a 9a din ce o sa dea examen la final.In clasa a 10a se schimba,in a 11a se schimba,in a 12a la fel si nu poate sa se pregateasca pentru ceva ce vrea sa faca mai departe pentru ca poate la bac ii cere altceva.Viitorul lui e pus sub semnul intrebarii.
De studentii care termina o facultate si sunt taximetristi sau desfacatori de conserve nu mai spun ca e plin.Sau prima meserie a studentilor: someri.Toata lumea spune ca te poti angaja.Faci o facultate in care profii iti rup carnea de pe tine pentru un 5,si stai sa inveti calumea ca sa ramai si la buget.Daca doamne fereste intri la taxa,te retragi pentru ca nu lucrezi nicaieri sa iti platesti facultatea pentur ca nu te ia nimeni ca nu ai experienta.E un cerc vicios aici.Cum sa am experienta daca nu ma iei sa ma inveti experienta.Daca cativa studenti ajung sa fie foarte buni,credeti ca raman in tara? nici vorba,toti vor sa plece.Si eu daca termin facultatea plec din tara asta.Chiar daca nu o sa lucrez in someniul pentru care am facut facultatea,oricum esti mai castigat financiar si psihic in alta tara.Totusi sunt si sacrificii,cum ar fi lipsa familiei.Dar vine o vreme in care trebuie sa faci asta.Si cine e vinovat de asta? Tot sistemul politic romanesc.Banuiesc ca am demonstrat destul de bine treaba.


Cam asta e treaba cu Basescu.Parca vad ca '89 se intoarce.Daca pe cale diplomatica nu se pot face treburi calumea,se pare ca doar prin proteste ca in jungla se poate schimba un sistem.Ce tara prapadita.Iti dai seama cu ce jena o sa te priveasca strainii daca reusesti sa scapi din Romania si sa mergi altundeva.
Am vazut recent un articol pe un site de stiri ca toate statele sunt cu ochii pe Romania inclusiv peste ocean America ne are in vizor.Deci nu mai suntem de rasul europei,ci al globului.Fiti mandrii ca sunteti romani.Mai incearca si televisiunea cu un titlul care trebuie sa te faca sa iti mai creasca putin inima "Romania te iubesc!".Te iubesc pe naiba.Macar emisiunea e foarte buna pentru ca arata realitatea de care cam toti suntem mai mult sau mai putin constienti.Cum se fura,verbul caracteristic Roamniei (A fura).


Va las in continuare cu ceva pareri de pe facebook legat de subiectul Traian Basescu!


Caca-m-as pe Ponta al vostru si cu sleahta lui de Hoti!!! Voi nu vedeti ca astia isi bat joc de noi pe fatza?????"


"nu te obosi Ionut . suntem un popor de prosti. ne meritam soarta."


"Prea multa lume gandeste ca tine Monica. Si e pacat. Si prea multi romani nu stiu sa scrie. Exact ca tine. Si e si mai pacat. Ideea e ca cine se simte hot, cersetor, needucat sa-si pastreze parerea in ceea ce-l priveste pe el pentru ca, in comparatie cu cei pe care ii bagi in aceeasi oala de "oameni primitivi" ai Romaniei, eu nu ma incardrez acolo. Si da, aveti toti dreptate nu e bine nici asa nici asa. Dar de unde stiti daca e bine cu Antonescu daca inca nici nu a ajuns la putere. Va era prea bine cu Basescu? Va e prea bine cu Basescu in momentul acesta?Mai am un singur lucru de adaugat: Daca nu va pasa de copiii pe care ii aveti sau pe care ii veti face la un moment dat, atunci ganditi-va la parintii vostri care v-au crescut cum au stiut ei mai bine si v-au oferit tot ce ati avut nevoie. Pentru ca acum ei sa fie doar la mila lui Basescu si sa moarade foame, dupa ce au luptat, au iesit in strada pentru voi in '89..."


"cu siguranta stiti voi ce-i putred in tara asta . io tot la parerea ca nu avem clasa politica indiferent de partid si ca suntem o natie de idioti . si faptul ca 20% dintre ei sunt oameni cu capu peumeri tot sunt prea putini sa schimbe ceva . majoritatea decide . si majoritatea sunt asa . si ce dracu va luati de cum scrie fiecare . la scoala am invatat sa scriem cu pixu pe hartie nu cu tastatura si cum eu personal nu am calificare de secretara se poate intampla sa mai si gresesc litere asa ca mi se rupe daca are cineva ceva de zis in privinta asta ."


"Ma rog... nu am zis nici un moment ca stiu cu siguranta ce e "putred in tara asta"... fiecare are parerea lui si pana la urma contraziceri o sa existe mereu..."


"hai ca ma bag si eu...nu ma multumeste cu nimic tara asta,e o ruina.Astept sa termin studiile sa plec de aici.ar cam fi cazul sa il dea jos pe asta,dar cred ca degeaba pentru ca ce se naste din pisica tot soareci mananca.E "normal" ca fiecare sa isi bata joc cand ajunge la putere.Cineva spunea odata ca doar atunci cand va veni o conducere straina ii va merge bine tarii.Rade toata UE de noi ca suntem la coada evolutiei.Amin :P"


"Ai dreptate Alex. In afara de Vadim Tudor toti au ajuns la conducere si au avut sansa sa faca ceva da de fiecare data toti l-au aratat pe unu cu degetu indiferent ca era Nastase , Iliescu , Constantinescu sau Basescu . daca erau corupti numa astia enumerati de mine nu ar fi avut nici o sansa dar , au avut toata clasa politica de partea lor , sustinere masiva . se sapa intre ei da nu foarte tare , poti sa furi ca spartu cat esti la conducere si mai ai si institutiile statului de partea ta . strainii nu de prosti zic ca-i coruptie . ei vad de afara nu li se arunca praf in ochi si nici nu musca la faze de alea ca unu so impuscat cu fularu ."


"  
eh,ce sti Laurentiu ce rol avea si impuscatura aia.Avea un rol sigur,o musamalizare ceva.Deobicei trebuie sa se intample ceva "incredibil" ca sa atraga atentia de la alte detalii.Din partea mea sa se impuste toti si sa vina generatia tanara care simte lipsurile tarii.Nu zic ca nu poti fura.Cum spui si tu,trebuie sa fi prost sa nu furi cand ai institutiile statului de partea ta,dar din nou,cat de prost sa fi incat sa vada lumea ca mai mult furi decat faci bine pentru tara.Logic si normal nu ar fi mai bine sa furi dar sa si faci ceva util pentru tara si des ca lumea sa te mai aleaga ca sa mai ai de unde sa furi? Recunosc ca nu e bine dar fac o comparatie intre RAU si MAI RAU.Nu situ daca esti sin Sibiu,dar uite ca johannis a facut de 3 mandate ceva pentru oras si se vede.Cine stie,o fi furat si el ca doar trebuie sa ajungi la mamaliga si tu,dar macar se vede ceva dupa el,arata orasul altfel,la un moment dat in 2007 au fost mai multi turisti in sibiu decat cetateni (total pe an).Mie scarba de oamenii care pun botu la o umbrela portocalie oferita moca intr-o campanie electorala pentru al vota pe unul din candidati.E de toata jena.Asta ar exprima clar nivelul de educatie pe care il au romanii.Si ghici din cauza cui...Daca vrei sa distrugi o tara,o ataci in punctele ei cele mai sensibile: sanatate si educatie.Ii dereglezi de mici sa nu stie pe ce drum sa o apuce si le iei dreptul la viata prin preturi mari la medicamente pt care totusi ti se percepe impozit cica "pentru sanatate" din salar.Se mai bat cu pumnii in piept ca preturile trebuie sa fie la standarde europene,bine ok...compara pretul la mancare care terb sa fie la standarde europene (deci mare) cu salarul de 2-3000Euro de afara si 300Euro (in Romania,si in cel mai bun caz).Este un subiect despre care pot umple pagini intregi.Poate sintetizez informatiile de aici pe blog.Sanatate si...tare imi e ca '89 se va intoarce
 "


" 
ai dreptate , stiu despre ce vorbesti . si da sunt din Sibiu si il avem pe sasu nostru pe care daca vine cineva sa ni-l ia il omoram cu pietre . desi nu-i plac lui pletosii noua ne place de el :))))) probabil ca o fi furat si el , nu stiu si nici nu ma intereseaza atata timp cat vad ca se zbate pentru mine si face ceva sa am un oras mai frumos si un viitor mai bun. de-ar face si politicienii nostri libidinosi macar cat face el pentru noi tara asta ar fi cu 10 ani mai in fata . dar sa nu uitam un aspect foarte important : NU E ROMAN , e sas . :D"





"
da,corect,vezi de ce am zis mai sus ca tara va deveni bogata sau va atinge un nivel totusi ridicat cand va ajunge la conducere un strain.Si uite dovada.Sti ca au vrut cei din palament sa nil ia pe sasul nostru,bine ca nu s-a dus.Nu de alta dar il stricau aia.Ar fi una sa se supere UE pe noi si sa ii puna la zid pe parlamentari sisa zica "lasa ca va trimitem noi o delegatie din comisia noastra care sa va puna tara pe picioare".Si cu asta normal ca inca odata ne facem de kko in europa ca suntem in UE dar ne conduc altii tara.Si noi salutam strainii cu celebrul salut "da si mie"."





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu