Pentru ca iti pasa!

Nu stiu ce m-a apucat seara asta....cel mai probabil melancolia.Am sa va vorbesc despre pasare.Despre cat de mult isi pasa de ce e in jurul tau,cat de mult te afecteaza,unde esti,unde ai fi ajuns,ce sa faci,ce sa nu faci,si mai ales...poti sa faci??
Asadar era odata acum multi ani cand ai scos capul in lume dupa ce mama ta si tatal tau cred ca ai destula minte in cap incat sa ai grija de tine si singur.Si ai iesit,ai cunoscut lume noua,un suc,o acadea...ai crescut,tigarile au luat locul acadelei,berea a luat locul sucului si te-ai dus tot inainte crezandu-te matur!
Hai sa spunem ca esti unul care ai o varsta destul de inaintata,si maturitatea ti-ai creat-o prin chestiile urate care ti-au aparut in fata,prin faptul ca ai fost prea bun pentru oamenii din jur,prea cuminte cand trebuia sa fii dur,prea tacut cand trebuia sa urlii.Stiti sigur cum sta treaba in situatia asta pentru ca daca nu se intampla asa nu erati ceea ce sunteti si cum sunteti.Toate astea s-au intamplat din simplul motiv ca VA PASA!
Din cauza asta multi au de tras,multi stau singuri si se uita la un amarat de tavan si prin fata ochilor le trec o gramada de scenarii de tot felul,cum sa faca sa intoarca sa puna totul cu fundul in sus ca sa caute solutia cea mai potrivita.
Am auzit odata o vorba spusa de cineva cuiva "iti pasa tot ce cine nu trebuie"...asta am auzit-o acum cateva luni si nu mi-a fost adresata mie.Oricui ar fi fost adresata,a avut drepate.De obicei iti pasa de cel care iti vrea raul fara ca tu sa sti,iti pasa de cel care crezi ca te iubeste si pe la spate e cum nu ar trebui,iti pasa de un om sarac care o mana tio intinde pentru 50 de bani si cu cealta iti fura portofelul,iti pasa mereu de cine nu trebuie.Deci avea dreptate!
Pacat ca nu ptoi sti dinainte ce se va intampla.Asa ai sti ce sa faci sa nu cazi in plasa.Insa cam totul se intampal cu un scop.Il sti? nu.Nimeni nu il stie,dar piedicile exista,lucruri frumoase exista,de ce nu ar fi si un scop.
Si acuma intrebarea intrebarilor....ce sa faci sa nu mai fii melancolic si sa fi asa vulnerabil? E prea simplu sa spui ce spune toata lumea "ar trebuii sa nu iti mai pese"...gata...problema rezolvata.Ar fi mult prea usor.Poate reusesti,dar nu 100%.Chestia asta are randamentul foarte scazut dupa parerea mea.Pot sa spun ca un 50% de nepasare cam poti sa obtii.Sau un interes mai mic,pentru ca la urma urmei ele sunt cat de cat sinonime.
Ideal ar fi sa nu iti faci planuri de dinainte in legatura cu nimic.Chiar daca nu ar trebui sa fii asa pesimist,mai bine te gandesti ca se poate intampla ce e mai rau,si sa privesti asta ca o banalitate.de ce? Poti face asta raportandu-te la ceea prin ce ai trecut si sa iti spui in sinea ta ca era imposibil sa fie perfecta o situatie fara sa se intample ceva.E mult mai bine sa fii socat ca se intampla ceva bun decat sa fii socat cand se intampla ceva rau.Cand se intampla ceva rau,te doare sufletul,cand se intampla ceva mult prea frumos ca sa fie adevarat,crede-ma ca o sa plangi cu lacrimi de bucurie.Merita? DA! testat 100% si imi convine.In esenta,mai bine te astepti la ceva rau si cand apare il dai la o parte pentru ca era ceva normal decat sa iti pese de toate si sa stai sa iti plangi de mila si sa iti bubuie capul.
Dupa cum spunea un comediant,pentru un baiat ceea ce are el mai de pret e suma rezolvarilor tuturor problemelor.Asa ca fie ca esti baiat,fie ca esti fata si nu ai sau vrei sa ai,esti liber/a sa spui "pai ce p**a mea"!! Bafta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu