Pe doua roti prin marginime!

Salutare dragi cititori si prieteni plictisiti care stati in casa la racoare!

Avand in vedere conditiile grele de trafic din Sibiu,mi s-a pus pata sa imi cumpar o bicicleta.Sa fac si eu acuma tranzitia spre ecologie.Ma mai bate si pe mine vantul in freza,mi se usuca mai repede gelul din par,mai ocolesc usor cate o baba,mai admir un caine pe trecerea de pietoni...toate minunile.Bineinteles,cu vesta antiglont reflectorizanta care pe mine unul ma face sa ma simt ca un maturator de pe strada.Alaturi de asta un far simplu,nu ma luati cu faza scurta-faza lunga,si o palpaitoare rosie pe spate sa ma vada nenea de la volan ca Alex bicicleste prin oras.

Mi-am cumparat o semicursiera in speranta ca totusi,e bicicleta de sosea,merg mai departe cu ea,e mai fiabila,usoara,pozitia la ghidon este mai interesanta,ah,si jenti de 27',adica mari cu care sa mergi destul de bine.Initial am zis ca e o alegere foarte buna,pana am iesit in oras.Totul frumos,piste pentru biciclisti.Pedalez pe ele si din 50 in 50 de metrii apare cate un canal mai adanc care te zdruncina,apoi o gropita in care incape fix partea de rulare a cauciucului si dupa multe ture te trezesti cu 8-uri la bicicleta.Asta este,inca merge!

De ceva timp tot zic ca vreau sa ies din oras cu bicicleta sa ma plimb.Si fac un drum pana in Viile Sibiului si mai fac o escala la Sura Mare!
Ajung asadar in Viile Sibiului si primul meu gand este sa imi iau ceva dulce.Ajung la magazin "La Tanţa".Ce tari sunt magazinele care au nume "La...."
Daca dragostea trece prin stomac atunci trebuie sa recunosc ca tanti tanta ma cucerit cand mi-a oferit spre vanzare jeleuri.Nu rezist cand e vorba de jeleuri.Totalul pret pe produsele din imagine a fost 2,5ron.O posirca de energizant sa imi asigure energia pentru drumul spre locatia urmatoare,cipsuri si jeleuri.
Pornesc mai departe.Normal,fiind in afara orasului ma asteptam sa gasesc vaci.Erau 3 vaci care coseau apa minerala pe un taburet de plastic.Una imi spune "Muuuuuuta-ti bicicleta de aici".Asa ca am plecat mai departe.

Alex da pedala mai departe.Dupa ce urc erotic,pardon...eroic hula lu' muma vad anuntul care ma anunta ca chinul meu de pedalare la 35 de grade a meritat efortul.
Bine ai venit ba Alex in Sura Mare!Vezi ca asta e "comuna" se mai numeste...cum scrie mai jos in germana probabil.Asa ca "grija mare la intersectii" dupa cum imi spunea o persoana celebra dintr-un cartier al orasului.Trec si eu pe langa o biserica,in mers scot aparatul si fac o poza ca tot omul.
Mi se face din nou sete si ma opresc intr-o statie de autobuz langa care era un magazin.In statie mi s-a amintit faptul ca uneori manelele ucide si observ tranzitia RRomano-englezeasca "guţă sucks".Ai vazut ca am scris cu 2xR nu? Ghici de ce.
Cam asta a fost ieseala mea de cateva ore din casa,in care am parcurs niste amarati de 20 km in total.
Eu zic ca s-a meritat efortul.Data viitoare cine stie pe unde ma poarta soselele patriei! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu