1 Decembrie! Romania Trezeste-te!

La multi ani celor care azi sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei! Este 1 Decembrie si nu puteam sa ma abtin sa nu scriu un blog mai ales dupa ce am vazut la tv cat tam tam se face petru faptul ca esti roman si esti mare bastan o zi in an in care trebuie sa iti iubesti tara.Desi televiziunile se bat cu pumnii in oo cu sloganuri gen "Romania te iubesc",se pare ca nu a reusit nimeni sa schimbe ceea ce multi stiu despre tara asta care se taraie dupa tarile UiE.
Haideti sa gasim puterea de a spune si noi odata "Romania Mea iubita"...sau haideti sa nu.
Era odata mai demult tot de 1 Decembrie un videoclip in care imul national era facut manea si vai doamne de maire scandal s-a facut pe chestia asta.Dupa cum spunea si Cafe Deko intr-un clip,imnul nostru este defapt o maea...e vorba despre bani,dusmani,valoare si putere.Aaaai lumeee!
Merg pe strada si vad cum atarna glorios steagul nostru in trei culori pe la portile caselor sau pe la etajul 4.Mai sunt si oameni mandrii,sau poate doar sa arate ca "eu am,tu n-ai".Ar lipsi sa vad o escadrila de pasarici turbodiesel pe benzina de MIG 21 LANCER dand din aripi pe cer cu un ditamai steag pe are il tarasc prin vazduh.Ăway!
Se pare ca unii mai destepti si mai realisti isi dau seama si au suficient sange in amigdale incat sa scoata melodii care chiar sunt pe gustul multora.
Oare sunt mandru ca sunt roman? Daca da de ce,daca nu de ce?
Sa spunem ca nu sunt.De ce? Pentru ca tara nu imi ofera nici o alternativa de viata buna,vreau sa merg pe drumuri normale pe care nu le am,vreau sa fiu ingrijit cum trebuie in spitale pentru banii pe care ii dau parintii mei la sanatate si nu sunt,vreau daca nu am Nike in picioare sa nu fiu privit de sus de altii,vreau sa intru la o facultate sau undeva pentru ca e meritul meu nu pentru ca nu am pile si are altcineva.Vreau sa nu mai fiu furat,indiferent in ce forma s-ar manifesta asta.Destule motive? Eu zic ca da.


Atunci sa spunem ca sunt mandru ca sunt roman!
De ce? pentru ca....mmm...stai ca stiu....nu ma deranja...hai ca imi sta pe limba...ah poate pentru ca vorbesc limba?(si ce,daca vorbeam chineza ma simteam altfel?)...pentru ca traiesc pe plaiurile mioritice?(adevarul e ca plaiul mioritic e ceea ce da autenticitate Romaniei,dar in acelasi timp o intoarce cu cateva secole in urma,adica....in secolul in care UE ara pamantul cu tractoare cu aer conditionat si gps,noi aram cu calul si cu plugul...Deasta bine a zis cel ce a zis cand a zis ce-o zis ca "daca vine sfarsitul lumii veniti in Ro,ca suntem cu 50 de ani in urma").Cred ca m-am blocat.Nu mai gasesc motive.
Nu stiu cat de mandru sunt,dar merg in continuare prin ea in speranta ca mi se deschide o poarta sau mi-o deschide cineva ca sa zbor "tot mai sus" pana vad Germania,Spania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu