Tara te vrea prost!

Te-ai nascut intr-o tara care crezi ca te va face sa gandesti ceea ce trebuie,crezi ca tara vrea ca tu sa ajungi cineva in viata pentru ca sa poti sa organizezi mai bine lucrurile in jur? S-o crezi tu.Adevarul este ca "tara te vrea prost". Se pare ca prin sistemul de invatamant,daca dai de profesiri realisti chiar ai ce invata de la ei.Asa ca in cele ce urmeaza am sa va povestesc cate ceva despre ce am retinut in timpul unui curs care realmente merita ascultat.
Daca este sa o iei logic ajungi sa crezi titlul.De ce te vrea tara prost? Simplu,ca sa te conduca.Inca de pe vremea romanilor exista replica "Divide et impera".Daca nu ai timp sa arunci ochii pe google sa vezi ce inseamna,in traducere .ro inseamna "Dezbina si cucereste".
Gandeste putin; daca vrei sa mergi sa te bati cu cineva,te duci de unul singur sau mai multi?Teoretic mai multi pentru ca ai siguranta aceea ca daca sunteti mai multi sunteti mai puternici.Asa ca si in tara asta daca mai multi oameni sunt uniti impotriva conducerii vor fii mai puternici,ceea ce nu prea ii cade bine conducerii.Si pentru asta trebuie sa ii dezbine.Ideile comune ale romanilor care ar putea fii care i-ai putea unii?...cred ca "jos guvernul"..."jos Basescu"..."jos coruptia" si asa mai departe.Micul grup de oameni care au idei comune e ceea ce vedem defapt prin grevele de la TV.
De aici pot ajunge usor la ce se refera titlul.Pentru ca tara nu vrea sa iti dea o educatie buna ca sa te intorci impotriva ei.E ca si cand eu ti-as da o pusca si ti-as spune "impusca-ma".Chiar asa de prost nu sunt sa iti dau arma.Asa si cu tara asta.
Tara te vrea prost incercand sa te dezbine de altii.Cheia pentru noi de a ne unii este comunicarea.Dar la felul in care comunicam unii cu altii lasa de dorit in tara asta,asa ca sanse de succes nu vom avea.Tot vedem in scoli pe la regulile acelea de ordine interioara si la drepturi si obligatii "dreptul la libera asociere".Eh pe naiba.Daca mie nu imi convine ca tu esti director/oare si ma asociez cu ceva colegi si te dam jos si ramai fara minunata ta conducere,ce parere ai?
De asta nu ai sa vezi prea multi profesori cu capul pe umeri in scoli.Unii te invata lucruri bune si iti vorbesc cu "dumneavoastra" si asta te face sa te simti cineva,iar pe altii nu ii suporti,te ridica in picioare si se uita la tine la la o carpa din chiuveta si iti spune "zi ma ce ai invatat pentru azi"...sau iti spune "esti prost".Asta se intample tocmai sa nu stii cum trebuie sa vezi lucrurile.Asa reuseste statul sa te dezbine de restul si sa te cucereasca,sa ii dai bani,sa iti arunce in fata drepturi si sa le respecte "mereu".
Noi se presupune ca suntem generatia care va schimba conceptul de conducere,pentru ca suntem generatia "facebook" adica cea de dupa '89,dar din pacate,cei mari si-au dat seama de asta si ne taie totul de la radacina,incepand cu educatia.Daca nu este educatie,totul e dus de rapa.Apoi te loveste si la sanatate,medicamente scumpe,compensate doar pe hartie,spitale cu piure de cartofi verzui,ace-brice-si carice...si tot asa statul te face si prost si te si omoara pentru ca tu sa nu ai sansa de a fi cineva!
Faceti ceva pentru ca tara sa nu te mai vrea prost!!!!!!!!!!!!Sanatate! (care si ea e vai de ea)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu