O prietenie cu Alin Bericsas!

Salutare dragi cititori!

A trecut o vesnicie de cand nu am mai scris un articol in blogul acesta.Ceea ce m-a determinat sa scriu acest articol a fost defapt un reply pe facebook la un comentariu lasat de un prieten.Un comentariu referitor la prietenia mea cu el care dureaza de multi ani si inca ma impresioneaza simplitatea de la care s-a ajuns la aceasta prietenie.

Totul a inceput ptintr-un prieten pe care eu personal il respect mult si suntem inca prieteni,iar numele lui este Nitzu.Ma intelegeam bine cu el si m-a sunat intr-o seara sa ma invite la un prieten,Alin Bericsas ca mai vine ceva prieteni si sa bem o cafea,jucam carti,lucruri banale cu care se poate termina un weekend.Am fost de acord cu asta si m-am imbracat oarecum elegant,adica blugi si camasa si posibil chiar pantofi pentru ca totusi nu stiam unde ajung si am zis hai sa fiu si eu mai altfel putin.Am cumparat si o sticla de ceva ca sa nu merg in casa noua cu mana goala si m-am dus la adresa respectiva.

Nu sunt eu cine stie ce sofisticat,sunt un om simplu la fel ca cei doi prieteni,insa am ajuns la locul specificat si Alin m-a poftit in casa,am facut cunostinta cu el,a fost foarte amabil ceea ce m-a impresionat.Din prima clipa am observat ca avea el ceva in vocea lui care pornea din adancul sufletului.Nu stiu cum sa exprim,dar avea o amabilitate care nu era oarecum fortata de imprejurari.
A ramas putin surprins Alin cand m-a vazut asa elegant imbracat si am aflat ulterior ca l-a intrebat pe Nitzu: "Ba Nitzule,de unde l-ai gasit pe tipul asta ca pare un intelectual nu un zapacit ca noi,ma simt putin emotionat sa vorbesc cu el ca ui ca vorbeste frumos nu cu nebunii" sau ceva de genul asta.Nitzu l-a asigurat ca sunt de treaba si conversatiile si jocul de carti a decurs foarte bine.
Saracul Alin,se fastacea in stanga si dreapta ca nu stia cum sa se poarte cum sa vorbeasca cu mine,dar in cele din urma s-a simtit foarte bine si el si eu si la final ne-am luat ramas bun,i-am multumit pentru ospitalitate si cam atat a fost pe ziua respectiva.

Timpul a trecut,am luat adresele de mess dar nu vorbeam cine stie ce.Vorbam prea putin.A trecut cam un an de zile fara sa vorbim prea multe,consideram ca e doar un prieten al unui prieten de-al meu la care am fost si am petrecut o seara cu mai multi prieteni si cam atata.
Totul pana intr-o seara....cand mi s-a pus in cap sa merg intr-un club in care ma simteam foatre bine.Ajung seara in clubul respectiv si deobicei eram obisnuit sa vad un anumit Dj care punea muzica buna si care m-a facut sa merg in acel club,insa de data asta era diferit...la butoane il vad pe Alin Bericsas.
Am facut ochii mari,ma duc aproape de el,ma uit la el,se uita la mine si vad pe fata lui o fericire instanta.A coborat ne-am luat in brate si ne-am bucurat ca ne-am vazut,desi nu ne prea cunosteam cine stie ce ca nu vorbisem de un an si ceva.
Mi-a spus ca in seara respectiva el avea sa fie Dj si i-am urat succes si "hai sa vad de ce esti in stare" mai ales ca urmam sa vin in club doar pentru un anumit stil de muzica nu orice fel de muzica,house desigur dar mai era si in combinatie cu manele.Era acea trecere de la una la alta care se facea intr-un ritm placut care nu te facea sa stai jos sau sa te plictisesti.
Pune Alin in seara respectiva muzica,urma sa plec si eu la final,l-am salutat si am plecat acasa.Muzica mi s-a parut ok,nu chiar ceea ce asteptam dar a fost bine.Ziua urmatoare Alin ma intreaba cum a fost iar replica mea l-a socat mai ales ca era incepator "se putea si mai bine".L-a dat gata replica asta.Care a ramas si azi.

S-a emotionat saracul baiat,si a continuat sa faca seturi pentru club.Urma o alta seara de club pentru mine si ma intalnesc din nou cu Alin la butoane.Vreau sa spun ca in seara aia am dansat non-stop cred ca 5-6 ore.Deobicei pe la ora 1:30 - 2:00 plecam acasa,atunci am plecat la 4:00,ud leoarca de atata dans pe cuburi si peste tot si cu toata lumea.Am ramas impresionat de stilul pus de el care se adapta dorintei mele.I-am spus asta si lui ziua urmatoare si s-a bucurat enorm.
De atunci de ficare daca cand era Alin acolo,eram si eu prezent pana cand am facut o echipa pentru clubul respectiv decare m-am atasat.Ma cunoscusem si cu patronul,si angajati,barmani,chelnerite si m-am obisnuit.Am decis sa ma apuc sa fac "cateva" poze cand ajungeam in club pe care sa le dau administratorilor sa le posteze unde vor.Per total cred ca s-au adunat 2000 de poze facut in clubul respectiv.Ca sa nu mai spun ca uneori muream de ciuda ca Alin a reusit sa imi consume acumulatorii,indirect desigur.
Alin obisnuia sa faca seturile de muzica pentru club pe care le posta pe internet dupa care le difuza in club,dar mi-am bagat si eu mana pe situri si am descarcat cam tot ce avea legatura cu Alin care si-a luat numele de Dj Alken.
Cand se intrampla ca intr-o seara sa nu fie el Dj,facea el ce facea si tot isi facae de cap.Si-a chemat intr-o seara cativa prieteni de la un loc de munca si ce a iesit in noaptea aia nu vreau sa va zic.Parca toti ne cunosteam de ani de zile si ne-am distrat,ne-am facut de cap cum am crezut de cuviinta,bineinteles cu Alin in rol principal.
Eu tot cu pozele dupa cum se vede in poza din stanga.

Pot spune ca am ramas foarte impresionat de tipul asta.A fost printre putinii pe care i-am simtit alaturi cand aveam o problema.Aveam o problema,vorbeam cu el si ma chema la el la o poveste si stateam de povesti de tot felul.Avea si el probleme si la randul meu i-am fost alaturi cu ce am putut.Desi este mult mai mare decat mine,diferenta de peste 10 ani nu se simte.Il apreciez mult pentru respectul,modul de a vorbi si mai ales atasamentul pe care vad ca il are fata de prietenii lui,si mai ales pentru felul lui unic pe care il are in a te scoate din orice stare de melancolie ai fi.
Am fost atat de sigur de acest lucru incat am vrut sa ii fac cunostinta prietenei mele cu el.I-am povestit despre Alin,despre ce om calumea poate sa fie,asa ca o intalnire ar fi fost binevenita.A facut prietena mea cunostinta cu el,si a ramas si ea impresionata.Dupa prima intalnire mi-a spus "doamne,ce calumea poate fi,cand mai iesim cu el?".Frumos nu?

Acuma,din pacate sa zic asa pentru noi care suntem prietenii lui,este plecat de ceva timp in strainatate.Eu sincer ma bucur pentru el,pentru ca stiu ca trebuie sa mistiti ceva sa te pui pe picioare cu alti bani ca aici e greu totusi.Ne este dor de el,mie imi este dor sa stau cu el de povesti fata in fata,sa radem si sa vorbim despre orice si mai ales sa il vad intr-un club unde sa ne amintim nebuniile pe care le faceam pe mixurile puse de el.
Acest articol m-am gandit sa il il scriu pentru el,pentru ca de multe ori prin unele comentarii ma impresiona cu bunatatea lui pana la lacrimi,desi nu stie el asta,dar acuma si el a aflat.
Sper ca prietenia sa dureze mult si sa continue cariera de Dj pe care vrea sa si-o perfectioneze si sa ma impresioneze atat de mult in cat sa nu spun "se putea si mai bine".

Cu deosebit respect pentru Alin!
Bakos Alexandru