Sa invatam sa vorbim Romaneste!

No seus draga! respectiv Buna ziua/seara stimati cititori ai acestui articol!
A aparut o relama la tv legata de "esti obo,nu sunt plicti...brb".Adica e genul de reclama in care se mentioneaza ca lumea a uitat sa vorbeasca cum trebuie.Ma gandeam sa scriu articolul acesta in limbaj de "messenger".Stiu ca majoritatea cititorilor o sa cam stie despre ce e vorba dar daca apare un tata'to si citeste ce am scris si nu intelege.Asta e,ii traduci.Deci acest articol nu se adreseaza persoaneloor care nu cunosc limbajul "messenger".Bine,dar despre ce sa va scriu in limbajul asta pentru ca imi trebuie o tema...hai despre Adrian Nastase.Bun incep de jos.


Era odata seara shi ma uitam l tv shi am vazut un reportaj in kre cnv spunea k Adrian Nastase a incercat s se sinucida q un glontz :O:O:O.Normal k o fi avut el motiv pt k totzi ciudatzii fak toate ciudatzeniile :P:P:P.Normal k aqma ziarele sar d qr in sus cu fel si fel de ipoteze dintre cele mai interesante:(.Ba unu zice k e inscenare,ba k vrea sa  skpe de arest,ba fel si fel de motive.K nu mai am kef sa scriu despre asta.:-j:-j


Am mai gasit cv despre kre sa scriu :>:>:>.Tzantzari si tzantzaroaice care SUGE SANGELE poporului:-":-".Shtiu k am scris greshit,asha am vrt si nu skimb.Kldura din ultima vreme a faqt sa creask numarul intzepaturilor.Vreau s ies shi eu afara si nu pot k ma intzeapa tot kte cv.Snt plin de blande pe picioare shi pe maini de la intzepaturi.Hai s zik k e shi o parte buna in asta,am sange dulce.Doar sunt un dulce nu?:X:XAqm kteva zile a treqt pe strada pe l mine un avion:O:O:O.Asha credeam.Dfapt era un kmion q o turbina mare kre imprashtia o substantza cik impotriva tzantzarilor.A mers-nu a mers,ca eu ink am mai tras q ei :((:((.Deci alegetzi,haine lungi contra tzantzarilor sau muritzi d kld,haine scurte si intzepaturi.Amin! D semne nu mai vb ( :*:* :X:X:X :D:D:D)


Cam asa se vorbeste pe mess.Asta tinde sa ajunga o obisnuinta pentru ca eu cel putin si in smsuri scriu asa prescurtat si aiurea.Nu de alta dar din economie de spatiu.
Cred ca ar fi cazul sa ne revenim si sa scriem cum am fost invatati la scoala de cand eram mici.
Bafta!


PS: merita urmarit omul asta...e genial!

Iara Reclame

Salut lume.
Nu stiu cum e la voi,care de pe unde sunteti raspanditi dar aici a fost sau este (depinde cand cititi articolul) o caldura cam mare. 38*C maxim.Bine,in sibiu nu stiu dar un 34*C tot erau..LA UMBRA.Ce legatura este intre caldura si reclame?...niciuna,doar ma plang ca imi e cald si atata tot.


Bun,ma trezesc dimineata,mananc ca tot omul si aprind si eu televizorul.Nu prea ma uit eu des la tv, poate 1,2 ore pe zi dar e suficient cat sa ma enerveze reclamele.Pe langa faptul ca ca apar cand iti e lumea mai draga atata exagereaza cu cate o chestie banala de parca ar face nu stiu ce magie.
Imi aduc odata aminte ca se prezenta o masina manuala de batut frisca,taiat gheata,taiat ceapa si nu mai stiu ce,si specifica dintr-o data ceva exceptional "priviti,are incorporat pana si un separator de galbenusuri".Dar era asa de fermecat e separatorul ala,defapt o strecuratoare, incat fara el erai tentat sa crezi ca produsul e compromis.Va dati seama...pana si un separator de galbenusuri...da-l in freza!


Ooooo,mai era odata ca niciodata reclama cu italianul care vindea inele.Sigur stiti despre ce e vorba daca va spun "CaDoooooooooo,cadoooooo"
Da s-au dus vremurile alea.Normal asta e o parodie,dar tot legata de timpurile trecute.


De tigaia magica nu mai vorbesc.E o tigaie cu o putza iesita in afara cu multe gauri si normal se mai baga un termen ingineresc care sa iti ia mintile gen "cu convectie" sau "cu un coeficient de dilatatie tehnicopatentata cu centrifugare verticala de plasma eterogena spasmofilica translucida".
Ai citit porcaria asta pe care am scris-o? Bravo,esti mare :))
Nu stiu dar nu le suport de nici un fel.Si atunci de ce ma uit? probabil ca asta vreti sa ma intrebati.Ok nu ma uit,schimb canalul ca deaia platesc multi RONi la cei cu cablu alb ca sa am mai multe canale la ce ma uita.Ok,nu ma uit la un program,schimb pe altul.Si ce vad?
Te-ai saturat de caderea parului? - e clar,stiu deja ce vrea.Sigur folosesc un produs care nu se 
compara cu nimic altceva si au ei cel mai bun produs impotriva caderii parului.
NEXT!!!!! (app,geniala reclama de mai sus)


Vai,abia am bagat haina la spalat si a iesit la fel de murdara,ce e cu detergentul asta? - bun,clar inca odata.Stiu,folosesc un detergent obisnuit care nu scoate petele (la mine da,lor in reclama nu,daca folosesc macar) si au ei cel mai bun detergent care face rufele "curate,imaculate"


NEEEEXT!!!!! 


Waaaa....o reclama tare
Bun,hai ca trebuie sa recunosc ca sunt si reclame mai tari.Dar prea putine.Si normal ca majoritatea apar cand nu te astepti.
Au si ele rolul lor de a produce bani,dar deja au ajuns la un nivel enervant!


Ma pregatesc de alt articol...asa ca.... NEEEEEEEXT!!!!!!!!!!!!







Planta Carnivora

Salut!
Azi am reusit sa pun mana pe ceva ce imi doream de multa vreme.O planta carnivora!Mai precis Dionaea Muscipula. O planta tipica cu gura care prinde insectele care se aseaza inauntru.
O scurta descriere de pe un site despre aceasta planta:


Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Caryophyllales
Familia : Droseraceae
Genul : Dionaea
Specia : Dionaea muscipula



Descriere : Planta carnivore de pana la 30 cm inaltime la care portiunea superioara a frunzelor este transformata in capcane bicolore verde si purpuriu indreptate in sus si inzestrate cu dinti ce permit prinderea prazii. Mecanismul de inchidere este activat atunci cand prada atinge unul din cele trei firisoare mici aflate pe fiecare dintre partile capcanei. Intreaga capcana actioneaza ca o trapa, strivind usor prada. Dupa inchidere, peretii capcanei secreta un lichid ce contine enzime capabile sa transforme tesuturile insectei in elemente nutritive. In lipsa prazii, planta se poate hrani prin fotosinteza realizata de petiolurile verzi ale frunzelor. La sfarsitul primaverii apare o tulpina florala pe care se dezvolta 8-10 flori albe, neparfumate, cu diametrul de 1 cm.
Denumire populara : Prinde muste
Sinonime : Dionaea corymbosa, Dionaea crinita, Dionaea dentata, Dionaea heterodoxa, Dionaea muscicapa, Dionaea sensitiva, Dionaea sessiliflora, Dionaea uniflora, etc.
Tipul plantei : Carnivora
Durata de viata : Perena in habitatul natural, 1-3 ani in interiorul casei.
Origine : New Jersey, Carolina de Sud.
Habitat : Regiuni mlastinoase, zone umede de savana, zone cu soluri sarace in nutrienti.
Inflorire : Mai-Iunie
Temperatura : 5-20°C
Umiditate : Abundenta
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Amestec de parti egale de turba, sfagnum si nisip.
Fertilizare : Nu se fertilizeaza.
Inmultire : Se poate realiza primavara prin seminte sau divizarea plantelor. Se pot folosi si butasi de frunze pusi la inradacinat in amestec de turba si sfagnum, in minisere cu atmosfera sufocanta si temperatura de minim 14°C.
Boli si daunatori : Poate fi atacata de paduchi mai ales daca este asezata in plin soare, in incaperi neaerisite.
Ingrijire : Prefera lumina intensa a soarelui direct, cu exceptia zilelor caniculare de vara. Se uda la 2-3 zile vara si la 7-10 zile iarna, de preferat cu apa de ploaie. Nu suporta sa-i fie udate frunzele. Formeaza pseudobulbi in pamant din care regenereaza odata cu venirea primaverii. Se transplanteaza la 2-3 ani, ocazie cu care poate fi divizata. Daca nu este tinuta in conditii adecvate de temperatura si umiditate se usuca rapid.
Beneficii : Planta decorativa, spectaculoasa prin forma capcanelor sale, ce seamana cu niste guri cu colti. Fruzele terminate cu aceste capcane sunt bicolore. In momentul hranirii capcanele se pot observa inchizandu-se, mecanismul fiind mai rapid decat la alte plante carnivore.
Alte specii : Genul Dionaea contine doar specia Dionaea muscipula.

Situl cu pricina este  AICI 
Sunt destul de incantat de ea.Acuma sa vad cat ma tine!I-am dat la amiaz sa manance 2 muste.Abia astept sa creasca mare,poate o sa ma manance.Mai sunt multe specii de plante carnivore,dar mie asta mi se pare mai interesanta pentru ca poti vedea repede cum se inchid "frunzele".
Sanatate!

Plimbare la zoo

Salut prieteni.
Banuiesc ca ati iesit din casa zilele astea si v-ati copt putin la minte la soare.Daca e si weekend si e si cald inseamna deobicei un singur lucru,relaxare.Cum?....gratare,strand,plimbari prin padure,pe la munte,oriunde afara din oras.
Asa ca m-am conformat si eu si mi-am luat aparatul foto in spinare si am purces spre grajdurile de la zoo sa mai arunc un ochi printre tarcuri.
Inainte desigur,am dat un telefon sa nu merg eu asa de nebun singur,o vecina a spus "prezenta" si am si gonit spre zoo.
Mai vad cate un zebru,cate o scroafa mistreata,camile,ursi lupi,lei,serpisori.
Apropo de zebre,mereu m-am intrebat..."Zebra e alba cu dungi negre sau neagra cu dungi albe?" Spre fericirea mea am ajuns si la un raspuns...DA! 
Stim probabil toti ca lumea e plina de papagali,oriunde mergi cineva face pe papagalu',asa ca am avut ocazia sa ii vad intr-un tarc.L-am vazut si pe Marele Alexander.
Din lacul cel albatru patru ochi sclipeste,ce sa este oare? este doua peste...Alaturi de pestii din lac o inalta scuipatoare face senzatie printre cei care se dau in barci.
Nu am stat sa calculez numarul de barci de pe lac in momentul acela.Instinctul meu de afacerist vedea doar incasari pe lac,astfel ca pe lac in acel moment erau in jur de 120 RON/jum ora.Aia da afacere.Ca sa va spun si numarul,erau 8 barci.
Pe alee a fost odata ca niciodata,si inca mai e (minune) un stejar multisecular.Varsta lui era de aproximativ 600 de ani.Ma rog,600 de ani avea si cand eram mic,probabil si peste 100 de ani tot 600 de ani va avea.
Ma mir ca nu a fost popa si cu tiganul cu joagarul sa taie copacul pana acum.Dar a avut cineva grija sa marcheze locul cumva.Pe scoarta copacului apare un petec cu plasa si cu ciment ca sa astupe cred o gaura din el.Eheee,doar romanul e inventiv.N-am surprins petecul acela in poza dar stiu despre el ca e imposibil sa nu iti atraga atentia cand treci pe langa.
Oricum atmosfera era superba.Lumea manca cate o inghetata,statea la o bere rece,un suc,o apa minerala,ca orice ieseala.Lipsea doar o shaormarie care ar fi prins bine.
Partea cea mai buna e ca erau si multi biciclisti.Bicicleta devine acuma pe vara cel mai bun mijloc de transport prin natura.Este amenajata o pista pentru biciclisti prin padure din parcul SubArini pana la intrarea la zoo.Bravo!
Pentru a vedea live cum e vremea pe la zoo sau daca e lume,pe situl primariei sunt webcamuri printre care unul din ele este amplasat la Zoo,respectiv pe linkul de mai jos (asta daca nu a dat vreun destept cu piatra in el)!
Live Webcam Zoo
Recomand o iesire seara sau dupamasa,mai ales ca pentru pretul de 2lei (elevi/studenti) 3lei (adulti) nici nu se merita sa stai in oras.Drum bun!

Pe Batrana

Salutare din nou!

Prevad o vara plina de excursii si iesiri prin natura anul acesta.Dupa cum am spus in articolul trecut legat de "Fantanele",a trebuit sa ma intorc sambata acasa deoarece duminica era programata pentru o iesire pe Batrana langa statiunea Paltinis dupa bujori de munte.
Apropo pentru necunoscatori,e ilegal sa strangi bujorul de munte cu tot cu tulpina,sa culegi florile este ok.Din flori poti face sirop foarte bun si ceai.Asadat nu faceti prostii sa ruperi tulpinile din pamant.Ele stau acolo,fac in fiecare an flori pe care le culegi si totul e inregula.


De la Paltinis pe drumul forestier cu o dacie 1310 poti merge incet cu grija.Am ajuns pana la un loc stabilit de unde se poate urca prin padure pe un alt drum forestier dar mult prea greu pentru o masina simpla.Drumul pana pe batrana dureaza cam 1 ora.Nu este un drum prea greu,depinde si cat de des mergi la munte pentru ca "drum greu" este destul de relativ.Daca mergi pana in capatul orsului si ti se pare drum greu atunci nu prea ai ce cauta la munte.
Am fost cu mama mea care e clienta fidela a multelui.Mama e genul de persoana careia ii place muntele la nebunie,dar mai bine o duci cu elicopterul de acasa acolo si de acolo acasa decat sa urce.Recunosc ca urcatul este greu,dar asta e farmecul muntelui.Alaturi de noi mai era o fosta colega de servici cu fratele ei.La scurt timp au mai aparut doi vecini de-ai mei care cunosc muntii ca in palma.Am ramas uimit,parca nu a trecut mult timp de cand am vorbit cu ei si au zis ca vin pe Batrana si i-am si vazut langa noi.





Privelistea era ca deobicei incredibila.Cerul era senin,soarele ardea asa ca am prins is un bronz usor de munte care este mai rezistent ca cel normal.In poza din stanga,dupa ce treci cam 4 dealuri de genul celui din fata ajungi la Rezervatia Naturala Iezerele Cindrelului.Am reusit sa ajung acolo cam de 3 ori.Drumul este foarte lung si nu iti ajunge o zi sa mergi si sa te si intorci.Sau poate iti ajunge dar daca ajungi acolo este recomandat sa ramai sa admiri privelistea.Din Iezere izvoraste raul Cibin care trece prin Sibiu.Este un lac mare cu apa limpede si s-a intamplat ca si vara sa gasim acolo zapada dupa cum se vede si in imagine.Acuma ieste deja vara,au fost temperaturi de 34 de grade in Sibiu si zapada acuma inca mai este acolo.
 Am ajuns pe Batrana dar vremea se pare ca avea sa se strice dupa cum aratau norii de deasupra.Vantul batea cam tare si cam stia ce avea sa urmeze.Ultima data la munte cand m-a prins o furtuna de genul acesta eram pe Magura Cindrelului de langa orasul Cisnadie si a plouat si a dat o grindina mare cat un ou de gaina,serios.
Bujori nu am gasit din pacate deoarece am aflat ca a fost grindina cu cateva zile in urma si a facut totul praf.Am gasit ceva bujor pe jos dar era cam vraiste de la grindina.
Am vazut de asemenea ceea ce imi place mie cel mai mult.Turbine eoliene,celule fotovoltaice,baterii deep-cycle si transformatoare.Nu am mai fost de mutla vreme pe Batrana si inte timp observ ca s-a construit un releu acolo,iar pentru alimentare cu energie electrica s-a recurs la acest gen ce energie.Din pacate am vazut ca releul era cazut,cel mai probabil din cauza vantului.
Dupa o scurta sesiune de poze facute acolo ne-am intors spre locul de unde am plecat pentru a aduna muguri de brad.Si acelea sunt foatre bune pentru a face sirop.Erau muguri rosii de brad,un fel de flori care erau doborati de grindina din urma cu cateva zile,iar pe jos erau destul de multi pentru a aduna.
Tunetele se auzeau tot mai tare la coborare iar spre Sadu parea sa fie rupere de nori.Din fericire sus pe munte nu a plouat deloc,deci am scapat destul de bine.Cand am ajuns acasa aveam sa aflu de la tv "Rupere de nori la Sadu".Pfff,nasol.De sus am facut poza din stanga care arata acest lucru.
Parca natura era impartita in doua.O zona in care era umbra,nori multi si negrii,ploaie,si o zona senina cu soare care ardea.






Am ajuns in padure si m-am apucat sa adun conurile de brad de pe jos.Aveau un miros superb.Chiar mi-am pus in camera mea o mana de conuri pentru a simti mirosul de rasina.
Prin padure natura era superba.Verde natural incredibil.
 Initial am vrut sa ma urc intr-unul din brazi sa culeg mugurii dar nu avea rost pentru ca ma murdaream de rasina,ma puteam ranii destul de rau sau si mai rau,sa cad de acolo,asa ca m-am plimbat prin padure adunand conuri.Am ajuns la masina pentru ca mi s-a facut foame.Am mancat toti din brisca....salam,rosii,pateu,castraveti,ardei,chestii de genul acesta care prind bine la munte,dupa care nu am avut stare si m-am dus sa mai culeg.
Am surprins un brad care avea in varf conurile rosii si nu am putut rezista sa nu ii fac o poza.Normal,doar e vorba de mine.Mereu am aparatul cu mine ca sa prind cate ceva interesant si frumos.
Am facut poze care merita puse pe desktop cat sunt de frumoase.




Dupa ce am adunat o plasa de muguri a venit vremea sa mai si plecam spre casa.Vremea era asa si asa.Statea sa ploua,dar dar nu ploua.
Ne-am oprit in Paltinis dar din nefericire era cam pustiu.S-au dus vremurile acelea in care,din ce am auzit,nu aveai loc de parcare atata de multa lume era.Acuma,cam pustiu.Cateva masini,pe la o terasa erau 2-3 mese ocupate fie de straini fie de unii din partea cealalta a lumii pe care eu nu ii suport,adica bucuresteni.
Am facut 2-3 poze si acolo.Cabanele aratau foarte bine.Pe drumul spre intoarcere numai vile peste vile de la oamenii cu bani care au venit sa isi construiasca aici palatele.






Ne-am oprit sa bem apa de izvor la intoarcere.Pe drum era destul de multa apa.Plouase bine in zona aceea.Bine ca nu ne-a prins sa ne ude leoarca.In Sibiu la fel a plouat torential.Seara am iesit prin oras si am vazut cibinul imens,cum nu l-am vazut niciodata,dar era intuneric si nu puteam sa ii fac o fotografie.


Aceasta a fost inca una din excursiile pe care merita sa le faci la sfarsit de saptamana si garantez ca vor fi mai multe vara asta.Toate cele bune!

La Fantanele

Neataaaaa.Un weekend la munte ma face sa incep saptamana altfel.Weekendul trecut a fost vreme perfecta pentru iesit undeva.Ma gandeam ca nu ar strica un drum impreuna cu un prieten,pentru ca se stie ca in astfel de situatii "n-ai cu cine",ssa mergem la coliba unei matusi sa petrecem o seara acolo,aer curat,gratar,o bere,un vin,o plimbare...ca la munte.Bun,am facut bagajele,am luat carnea,painea,conseve si ce mai trebuia si am plecat.Ne-am urcat in trenul Sibiu-Sibiel si dusi am fost.Apropo,pretul unui bilet 50% este 1,65 lei pana in Sibiel,deci se merita.Din statia Sibiel am mers spre satul Fantanele,numele vechi Cacova.De acolo am urcat pana la cabana.
Traseul a fost cel din imaginea alaturata.Drumul pana la cabana deobicei dureaza 2,5ore de mers pe jos,pentru ca nu prea poti urca cu masina,decat daca ai masina de masina.Ori tractor ori un 4x4.Noi am urcat destul de repede,mai putin de 2 ore.Inainte se putea urca si cu o dacie dar in ultimul timp ploile torentiale si tractoarele cu lemne au cam facut praf drumul.Sunt cratere cam mari si ogase pe unde greu poti trece,asta daca nu vrei sa iti duci masina in service sau sa iti spargi baia de ulei pe acolo.

Asadar am pornit dinspre gara spre satul Fantanele.In stanga si in dreapta vedeai miscare.Oameni simplii de la tara cu sapa in mana lucrau la crumpene,asta ca sa nu spun cartofi.Cabane construite peste tot,din pacate si 1-2 bucuresteni.




Deasupra unui deal era o persoana care se dadea cu parapanta.
Genial!!!!Nu stiu pe unde a ajuns dar sper ca nu agatat intr-un copac cu capul in jos si cu ursul la nasul lui.






Pe drumul de urcare privelistea era superba.Oriunde te uitai erau frunze de un verde crud de iti venea sa le mananci.Normal,nu e recomandat dar metaforic vorbind era superb.
Am gasit flori de o frumusete nemaipomenita.Inarmati si eu si prietenul meu Vali cu aparate foto am sarit imediat pe ea la poze.
Ah da,rar spre niciodata o sa ma vedeti fara camera foto la munte,2-3 seturi de acumulatori incarcati si SUTE de poze facute in 1-2 zile.Ca sa va fac o idee,in excursia asta de 2 zile (vineri-sambata) s-au facut 670 de poze.Nu glumesc,378 eu,292 Vali.Asta este,daca natura e frumoasa nu ai ce-i face.Orice vezi poate fi frumos daca ii acorzi atentia necesara.Si bineinteles ca frumusetea sta in detalii.
Nu scoti aparatul si apesi un buton si gata poza.O poza poate fi o forma de arta dupa parerea mea,poti surprinde lucruri incredibile daca esti atent cum faci o fotografie.








In sfarsit am ajuns si noi intr-o zona cu padure inalta de fag.



Normal ca omul trebuia sa faca ceva aiurea peste tot asa ca imediat s-au vazut urme de rumegus,bucati de lemn pe jos,urme de tractor,se auzeau drujbe si ca deobicei totul este legal si fiecare taie lemne cum il taie capul.Cel putin in fotografia din stanga vad urme de taiere selectiva a lemnului.Adica tai un copac de aici,unul il lasi,altul il tai si tot asa daca vrei lemn totusi,pentru ca deobicei la noi se aplica sistemul RAS.Nu tai cate un copac,tai un deal intreg pentru ca esti destept si nu iti pasa si cand vine o ploaie mare si dealul o ia la vale incepi sa iti plangi de mila ca ti-a distrus casa si mai vrei si ajutor.Sincer e chiar aiurea si multora nu le pasa de treaba asta.Unui copac ii ia zeci de ani sa creasca.Cum era odata o poza inteligenta cu un anunt pus pe un copac doborat "Am crescut in 100 de ani,m-au taiat in 10 minute".


Ok,din pacate trebuie sa trecem peste partea aceasta desi ar trebui discutata intr-o carte intreaga,dar ramanem la frumusetea naturii si bunastarea exursiei.

Am ajuns la cabanuta.Una micuta,simpla,pentru odihna,in mijlocul naturii.Curentul electric nu ajunge pana acolo decat daca ai un generator.Recunosc ca ar fi fost ok sa ai curent,dar sincer sa fiu mai bine nu.De ce sa ai curent?Ca sa iti incarci laptopul sa stai pe facebook? Cand mergi la munte mergi sa scapi de lume si sa respiri aer curat si sa traiesti cat mai simplu.Apa e cea mai buna pe care poti sa o bei.Apa naturala de izvor de o puritate incredibila.As bea o saptamana intreaga numai apa de izvor dar iti dai seama ca nu o sa merg in fiecare saptamana sa imi umplu o cisterna cu apa ca sa beau acasa.Din cand in cand e bine sa faci cate o iesire de genul acesta,chair in fiecare sfarsit de saptamana.
Merele inca le astetpam sa creasca in livada,iarba era cosita si soarele stralucea puternic pe cer.Era destul de cald,mai punem si oboseala cu drumul si rezultatul era previzibil...FOAMEEE!!!


Am scos aragazul cu butelia din cabana si arsenalul de conserva de fasole cu carnaciori si sari pe ea.Da era mai alefel sa faci focul si sa pui conserva pe jar,era mai original,dar foamea e foame si nu vrei sa o lungesti atata.


Am scos o masa si o banca facuta din mesteceni si ne-am pus pe balotat.Ne uitam unul la celalalt si nu spuneam nimic,doar dadeam din cap zambindEra ceva de genul: "Mhhhhmmm buna mancare,buna buna".
Dupa ce am mancat,ne-am intins o ora in pat pentru ca se stie "Fie porcul cat de mic,dupa masa doarme un pic".






Cum incepea sa se insereze nu am mai avut timp sa mergem sa ne plimbam pentru ca nu prea e de dorit sa fi pe munte unde sunt ursi si lupi noaptea.Asa ca am inceput sa facem un gratar,mici si aripioare de pui si in loc de cartofi prajiti am zis sa facem un piure de cartofi.
Perfect,am mancat din nou de ne-au sarit capacele si am facut ceea ce multi nu stiu cat este de placut la munte.Sa stai langa foc la povessti si sa te uiti la cer,mai ales daca este senin si se vad stelele.Si staaaaai si te uiti si vezi cate o stea cazatoare si te intrebi de ce nu ai mai facut chestia asta pana acuma.
Cum poti sa mergi la munte sa stai la bere langa foc si sa nu mananci seminte.Am luat si 2 pungi de seminte pe care le-am terminat pana la 3 dimineata.Asa trece timpul de nu iti dai seama.
Din fericire nu am avur surprize neplacute sa apara vreun urs sau o scroafa mistreata prin zona.S-a mai intamplat sa auzim in alta seara ceva la poarta de la intrare.Aveam totusi tot ce ne trebuie,topor,spray paralizant,si ceea ce e cel mai frumos...petardeeee! Lanterne aveam doua,mi-am luat si o lampa solara de gradina care avea un led puternic si am zis ca e ideal pentru cabana ca sa vezi ce faci prin ea sa nu iti bagi picioarele in ceva.

Totul frumos,dimineata pe la 8 ne-am trezit,defapt ne-a trezit soarele care intra in cabana.Vali a iesit primul si a inceput sa urle "Baaaaa,ce super e afaraaaaaaaa....Aleeeeeex scoalateeeee"

Normal,am iesit afara,am vazut ce frumos era si era imposibil sa nu fac o fotografie.Se putea?
Am pus ceva sa mancam si ne-am facut planuri despre ce si cum sa facem si pe unde sa mergem.Am vorbit sa plecam inapoi la ora 18 seara deoarece aveam tren spre Sibiu atunci.Am fi vrut sa stam pana Duminica dar aveam programata alta iesire pentru duminica despre care o sa va vorbesc intr-un alt articol.




Ne-am hotarat sa mergem spre plai.Mai precis spre o poiana care am aflat doar inainte sa scriu articolul ca se numeste Poiana Godea.
Perfect,am luat aparatele foto,si o sticla de suc si am plecat.
Dupa un drum de 15-20 de minute am ajuns la poiana cu pricina unde ne-am apucat de facut fotografii pentru ca aveam la ce.














Superb nu?
Dupa ce ne-am invartit de pe un deal pe celalalt ne-am intors spre cabana pentru a mai face un gratar.Se apropia amiaza si trebuia sa facem si restul de carne.Cum sa nu faci gratar la munte?!
Am rezolvat si partea aceasta si ne-am intins iara la somn o ora.Vali s-a intins afara pe o patura la soare,eu in cabana la racoare.Am luat aparatul foto sa vad pozele si am adormi.Bine ca era programat sa se stinga dupa 3 minute daca nu consumam aiurea acumulatorii pe nimic.
Vreme buna afara,soare furmos dar ceva nu prea ne placea.Undeva departe era un nor cam mare care nu statea prea bine.Drumul de intoarcere dura cam o ora la mersul nostru dar am plecat pe la ora 3 si ceva ca sa aduman soc pentru ca era foarte mult pe marginea durmului si e bun pentru socata sau pentru ceai.
Am adunat mult soc,si am ajuns in gara pana sa ne prinda ploaia care ulterior parae sa fie o ploaie serioasa cu tunete si fulgere.Mai aveam de asteptat o ora in gara pana sa vina trenul,dar mi-am adus aminte ca langa gara din Sibiel,la vreo 5minute de mers era odata un lac mare unde am fost eu prima data cu cortul cand eram mic.Asa ca am pornit acolo sa vad ce mai e.Ce am vazut era super!




O scurta sesiune de fotografii si m-am intors inapoi in gara unde avea sa vina trenul.M-am plimbat prin zona si vad o femela de radasca.Nu am mai vazut asa ceva de cand eram mic.Am inteles ca din cauza poluarii nu prea mai sunt insectele astea.Pacat! 

Era destul de mare.Lumea s-a adunat in jurul ei.Din fericire nu ia facut nimeni nimic si am lasat-o sa isi faca damblaua cum vrea ea.

A venit in sfarsit trenul si asa s-a incheiat excursia noastra pe care o doream demult la Fantanele! 

Fara grija,ma voi intoarce!!!!