La Farmacie

Din categoria lucrurilor marunte care iti pot insenina o seara face parte si un simplu drum la doctor,defapt la farmacie.
A dat boala in mine pentru ca,asa e toata lumea in perioada asta si ca sa fiu si eu in randul lumii ma conformez si ma dau pe tusit,dureri de cap,dureri in gat si dureri in piept...sau pe scurt Bronsita.E tipic la mine.Aceeasi boala,aceleasi medicamente de la acelasi doctor care de cum ma vede "stetacustic pulmonar,faringe moderat hiperemic,nu se percep zgomote suspecte,nedureros la palpare,curent alternativ trifazic moderat tangential sinusoidal ultramegaseptospasmocicloscopic polipropilenic"...stiti voi...termeni medicali,sau definitii abstracte pentru "ma doare in gat,ma doare capul,ma doare in piept,tusesc".Nu e domeniul meu,asa ca ma bazez pe incredere si experienta doctorului.


Iau reteta,ies din bloc...decizii!?!?!?!?!....stanga sau dreapta?Sunt mai multe farmacii decat shaormerii.Pentru a 2a oara in viata mea aleg stanga la o farmacie unde nu am mers,doar odata.Ajung imediat,intru si raman putin....ma uit...gol,in stanga o domnisoara farmacista draguta butona o tastatura...raman cu ochii spre ea,si uit sa completez reteta si o dau direct.


Se uita la mine..."am sa va rog frumos sa completati reteta,dar puteti dupa ce va dau medicamentele ca sa nu stea si domnul din spate mult la coada"...raman surprins,prea amabila.Eram obisnuit sa merg,scriu reteta,o dau,tasteaza acolo,na medicamente asta de 3x pe zi cate una,asta o data la 12 ore,multumim,pa. Spun: "va rog sa imi spuneti si cat o sa am de plata"....domnisoara: "sigur,stati linistit ca nu va las sa scapati"...iara ridic fruntea uimit.Termina cu medicamentele si imi explica foarte frumos...ce medicament sa iau,cand sa il iau,la ce ora si ceea ce nu am auzit pana acuma... ceva de genul "va sfatuiesc sa nu luati X prea tarziu seara pentru ca o sa aveti un somn agitat.Y va ajuta sa expectorati mai usor si la fel sa nu il luati prea tarziu pentru ca nu o sa puteti sa va odihniti.Z trebuie sa il luati neaparat la 12ore,daca l-ati luat la 8 seara luati la 8 dimineata,este foarte important sa pastrati orarul,si sa continuati chair daca simptomele se amelioreaza si va simtiti mai bine pentru ca virusul sa nu fie rezistent la antibiotic"
Wow...niciodata nu am tinut minte asa explicatii...oare de ce acum?


Imi da reteta,ma uit senin la ea,merg sa o completez..nume,prenume,cnp,toate formalitatiile,si ii inapoiez reteta.Fiind uimit de amabilitate ii spun "multumesc de amabilitate".Se uita frumos,zambeste si plec,inchid usa si mai arunc o privire inapoi...domnisoara mergea in fuga la calculator cu reteta in mana...hmm....facebook?...nu prea cred:(,prea departe....doar la completat reteta in baza de date si...atat.


Dar asta recunosc ca a fost un lucru marunt dar care m-a facut sa fiu cu zambetul pe buze pana acasa.Probabil asta inseamna sa te agati de lucrurile marunte care iti fac o zi frumoasa! 
Sanatate!

Inchide Ochii!

Salutare dragi prieteni!
Simt nevoia sa ma adresez tie.Nu stiu cat de bine iti merge tie in fiecare zi si cati nervi poti aduna in mintea ta ca sa treci de la o situatie la alta.Apar mereu probleme,te gandesti la ele si nu sti ce naiba sa faci ca sa iti mai treaca si sa fi si tu cum erai odata cu zambetul pe buze.
Slutia ca sa treaca...nu o am.Nimeni nu o are si nu cred ca o va avea.Solutia problemelor tine de fiecare persoana in parte,tine de fiecare tip de personalitate,fiecare o rezolva intr-un mod diferit.
Pentru inceput nu trebuie decat sa iti gasesti putin timp pentru tine,in care trebuie sa faci un lucru simplu: te pui in pat o ora.Nu e nevoie de mai mult timp,altfel te molesesti mai tare.Suficient timp cat sa ai energie pentru mai departe ca problemele nu te lasa in pace niciodata.
Nu e nevoie neaparat sa dormi.E perfect si daca dai drumul la muzica,si te pui in pat si stai cu ochii inchisi.
Deschizi ochii si o iei de la capat.Treaba cu patul te ajuta sa iti si pui gandurile in ordine.Dar repet,nu fi un lenes care se plange ca are nevoie de ordine in ganduri si toata ziua stai in pat si lenevesti si cand te trezesti esti mai obosit ca atunci cand te-ai pus.
Stai linistit ca ceea ce ai tu poate nu sunt probleme asa mari.Depinde cine ti le vede.Daca ai ocazia sa intalnesti un om al strazii,dejeaba ii spui tu ca prietenul tau e suparat pe tine,ca pentru el asta nu inseamna nimic.Altii au probleme mult mai mari.
Dar pentru linistea ta si pentru calmul tau incearca varianta de mai sus.Nu te costa nimic,adica e moca.Te costa doar timp.
Stiu ca timpul e pretios,depinde cul il folosesti.Il folosesti pentru a face ceva util pentru tine sau pentru altii,sau faci orice altceva numai ce trebuie nu.
Lumea apreciaza absolut tot ce este moca,doar sti asta!Tot ce e moca e un Must Have It.


Mult succes!

Na bine!

Sunt 100% sigur ca folositi expresia "na bine" in fiecare zi de 4-5 ori mai ales la telefon.
Ce se intampla...suna telefonul.Vorbesti ce vorbesti la telefon dupa care vrei sa termini ceva ce ai inceput sa faci si ca a inchei dicutia incepi cu "na bine".
Asta e semn clar de "hai lasa-ma ca am treaba" dar e spusa asa mai mascat.Partea tare vine ulterior.Desi spui "na bine" persoana cealalta spune "ah stai,vezi sa faci si nu stiu ce".Bine draga ok ai grija de tine....si iar incepe "aa stai,sa nu uiti sa imi aduci...."...NA BINEEEEE! Ce naiba nu pricepi ca vreau sa inchid?
Chestia asta am testat-o azi pe bunica.Nu sunt rau,era doar o constatare.
Deobicei cand vorbesc eu la telefon si aud din partea cealalta a telefonului "na biiiine" ma apuc de "bine pa".
Ce enervant e cand vrei sa inchizi si te lungeste persoana cealalta.


Na bine,hai ca va las.Numai bine!

Pocaniti crestini

Neata lume!In sfarsit am mai scris si eu un articol pe blog.Despre ce e asta? E cam despre acel "om al dracului" care il propovaduieste pe Dumnezeu pe unde merge si in realitate e un hot nenorocit cu moaca de ingeras.
Imi iau intr-o dimineata secera si o plasa si merg la adunat iarba la iepuri.Care nu stiti secera este o unealta mortala ca cea din imagine cu care poti aduna iarba si alte treburi si daca nu esti atent iti culegi degetul de pe jos.
Intamplarea face ca in timp ce mergeam sa ies din curte sa latre cainele ca si cand ar fi cineva la poarta.Numai bine.Ies,ma intampina doua chestii,doamne,fiinte...cum sa le zic.Ma vad cu secera in mana si imi spun "Sunteti optimist cu privire la viitorul nostru?"....haaaa??? arunc o privire rapida vad BIBLIA.E clar,spiridusii de la sfantul regat nu stiu care.
Incepe sa imi faca o incantatie din Timotei,ma uit la ea si ii spun ca nu am nevoie de persoane care sa imi arate calea spre Dumnezeu,El insusi mi-o arata si trebuie sa o simta fiecare.Asa ca sa ma scuze ca am treaba.Doamne ajuta si au plecat.Cealalta tanti,putin mai neagra la fata nu prea spunea nimic,doar dadea din cap "yeah baby,true"....


Asta imi aduce aminte de alta faza interesanta cu Liviu Rebreanu.
Mergeam cu un prieten prin oras,ne opresc 2 baieti plini de energie dumnezeiasca care ne invita la un film moca pe strada Liviu Rebreanu.Stiti cum sunt romanii,tot ce e moca e bun,asa ca ne-am hotarat sa mergem.Ne uitam la filmul Narnia.Cu aia 2 copii care se ascund intr-un dulap si ajung in alta lume in care animalele vorbesc si un leu a facut nu stiu ce sacrificiu,etc.La final incepe....Ca Dumnezeul nostru ne cheama spre pocainta,ca ne vrea la el,haideti sa mergem...Am cascat ochii si ne-am speriat putin.Nu prea e genul meu sa fiu luat pe sus de oamenii astia.
Vreau sa fiu lasat in pace cand e vorba de credinta.Eu o am pe a mea,tu pe a ta,eu ti-o respect pe a ta,tu faci la fel si gata.


Doamne ajuta!