New York 9/11

Salutare!
Stiu ca a trecut ceva timp de la atentatele tragice din 11 Septembrie din New York cu turnurile gemene dar am dat si eu peste treburi interesante pe care poate unii nu le-au citit,legate de numarul 11.Am sa va enumar cateva dintre ele mai jos

1. New York City are 11 litere
2. Afganistan are 11 litere
3. Ramsin Yuseb (teroristul care a incercat sa distruga turnurile gemene in 1993) are 11 litere
4. George W Bush are 11 litere
5.New York este al 11-lea stat
6.Primul avion care s-a prabusit in turnurile gemene era zborul numarul 11
7.Zborul 11 transporta 92 de pasageri. 9+2=11
8.Zborul 77 care a lovit si el turnurile avea 65 de pasageri la bord.6+5=11
9.Tragedia a fost pe 11 Septembrie,adica 9.11  9+1+1=11
10.Numarul serviciului de urgenta era 911.9+1+1=11
11.Numarul total al victimelor din avioanele deturnate a fost 254.2+5+4=11
12.11 Septembrie este a 254 zi din calendar: 2+5+4=11
13.Atentatul din Madrid a avut loc in 3.11.2004.3+1+1+2+4=11
14.Tragedia din Madrid a avut loc dupa 911 zile dupa turnurile gemene.


Coincidenta?

Cum sa iti tunezi gradina!

Salut din nou.Acum cativa ani ai mei s-au gandit sa faca in gradina un colt mai aparte unde sa te poti relaxa la o cafea,la un gratar de duminica,mai vine cineva la tine mai mergi in spatele casei in gradina,intelegeti voi.Initial era gradina dintr-un capat in celalalt,asa ca nu a fost prea greu sa insamanteze gazon si sa imprejmuiasca cu pietre ulterior vopsite cu var.

In rest,cate o ceapa,usturoi,rosii,castraveti,lucruri marunte pentru micul dejun.


Dupa ce aleea a fost imprejmuita decorativ cu pietre,s-a mai adaugat pietris pentru a nu se forma noroi si desigur tot in scop estetic.Ideea urmatoare a constituit-o un balansoar.Dar de ce sa cumperi unul din metal care nu arata deloc estetic,cand poti face tu unul din lemn.Desigur sunt si balansoare de lemn facute de cei care lucreaza in lemn dar pretul te cam sperie.Sunt scumpe.Asa mai bine faci unul acasa.Totul tine de imaginatie si de sculele pe care le ai la dispozitie,un aparat de slefuit,o masina de gaurit,o drujba,lac pentru lemn,lant,holtsuruburi si mai ales lemn.Daca il prelucrezi frumos iti iasa o minunatie de balansoar.Deja il am de 4-5 ani si nu am avut probleme cu el.


Ce bine ar fi un iaz in gradina!


Nu ar fi rau.Sa mergi sa cumperi din magazine unul de plastic si sa il ingropi?Ce rost are?Mai bine sapi o groapa in gradina cat vrei tu de mare,adica in masura in care te multumeste,pui o folie inauntru,o imprejmuiesti cu pietre si cu flori si gata!Bagi apa.Desigur daca nu ai de gand sa schimbi apa din iaz la fiecare saptamana,mai investesti intr-o pompa de apa,un filtru de apa ca mai cad in iaz fel si fel de chestii si macar sa o mentina curata.Daca mai ai si pesti e si mai bine! Cresc mai bine in iaz decat intr-un acvariu pentru ca au si lumina naturala.Pompa pe care o folosesti la filtrare o faci cu circuit inchis,adica pompa scoate apa din iaz,o filtreaza si o varsa inapoi in iaz.Asa mentii apa curata si nu schimbi apa foarte des.Adica nu mai dai prea multi bani pe apa.

Ma mai gandeam la o treaba.Eu am un bidon de 1000liri cu apa de ploaie,nu stiu cat de buna e pentru pesti,trebuie urmarit pH-ul si mai stiu eu ce,dar pentru un iaz e perfect.Asadar poti strange apa de ploaie cu care sa inlocuiesti apa din iaz,plus sa mai si uzi gradina,gazonul fara sa dai bani pe apa,deci e mai economic.Ar mai merge sa faci si un mic rau unde sa curga apa,peste care sa faci o pasarela de lemn.Efectul unei ape curgatoare este mare,una e sa ai o balta cu apa care o vezi iesind de pe o teava,si alta ar fi sa vezi o apa curgatoare care sa treaca dintr-o parte in alta.

 Dimineata cand mergi sa iti bei cafeaua in gradina,o sa observi roua pe firele de iarba.Am observat si eu si nu am putut sa nu fac poza,era prea frumos.


Cu florile e alta poveste,pui ce flori vrei.Cum iti amenajezi asa ai.




O alta idee foarte buna e sa iti faci o bolta pe sub care sa intri in zona pe care ti-ai amenajat-o.Asta o faci simplu,fie un cadru din bare de otel pe care le sudezi,fie daca ai rabdare,faci din lemn,dar trebuie sa stii ca trebuie finisat lemnul si lacuit pentru ca pe el o sa baga toate intemperiile si lemnul se strica mai repede decat otelul.

Plantezi o planta cataratoare si in 1-2 luni ea creste si acopera cadrul.Mai face si ceva flori care miros frumos si ai rezolvat treaba.

Bineinteles,va trebui sa o si  tunzi latfel va creste de nu vei mai putea trece pe sub ea.
Si aici tine de imaginatie.In poza alaturata ma gandeam sa fac in partea stanga un cadru de otel pe care sa se intinda planta de pe bolta sa fie sub forma unui gard viu,dar cine stie,pe parcurs.Idei sunt,tine de imaginatia fiecaruia.
In principiu ideea de baza e sa iti faci in gradina un loc cu verdeata cu aer proaspat,flori multe in care sa te retragi cand esti obosit,mai bei o cafea cu prietenii,vara cand e cald mai stai la masa si faceti un remi,o carte,de ce nu un film daca ai avea un videoproiector si nu s-ar supara vecinu' daca proiectezi pe casa lui.Ar fi o idee foarte buna.

Toate cele bune si spor la tunat gradina!

Teoria BMW-ului pentru saraci!

Salutare! Azi am auzit o treaba foarte tare care nu m-a lasat sa ma concentrez asupra adeziunii fluidelor pe suprafata unui solid.Tare nu?:)) Deci era un lucru serios care sa imi distraga atentia de la asa ceva.
Treaba e simpla,un profesor caruia ii cam fuge mintea la multe treburi,destept de felul lui firma: "Ehh,BMWurile sunt pentru oameni saraci,MERCEDES e pentru bogati".Asta a sunat ca un maxim asa ca trebuia sa existe unul care  sa nu aiba ce face si sa se gandeasca daca e adevarat sau nu.
Arunc un ochi pe geam in parcare si vad: BMW uri care sunt ale studentilor,si MERCEDES care sunt ale profilor.Hmm,prima confirmare.


E adevarat si ca aud peste tot la baieti care sunt hiperobsedati de masini in ultimul hal "Ua vreau sa imi iau BMW" Tot BMW in sus si in jos printre tineri.Ma uit pe la preturi pe net: 1500E-2500E pentru un 318.E drept ca se gasesc de prin 1995,deci destul de vechi,dar ce nu face tanarul ca sa aiba macar sigla de BMW pe masina.Mai si merge cu masina "la blana"! (aici ma refer la masinile vechi,cele noi,imi dau seama ca nu oricine si le permite la preturi de 10.000E)


Cat despre mercedes,nu am vazut un singur tanar care sa spuna sau sa vad ca are mercedes,deci cred ca intr-adevar e pentru oameni mai cu simt al luxului,pentru oameni mai seriosi.Nu am prea auzit nici lume care sa asocieze mersul in blana cu mercedesul.

Eu ce masina am? Nu va zic...de oameni simplii,foarte simplii.

Asadar,pentru ca tot se apropie bacul pentru cei mici,sa amintesc "conchidem prin a afirma faptul ca..."...ma gandesc ca avea dreptate proful cu afirmatia lui,paote pentru ca toti cei cu bani asa si asa isi iau BMW considerand ca e masina de durut in 14şpe iar cei bogati nu se complica cu BMW si isi iau mercedes. 
Mai era si chestia "Orice masina vrea sa fie un.....?" (era audi)
Ceva pareri? Eu personal nu prea sunt cu masinile.Vreau masina care sa consume putin,sa ma duca si sa ma aduca si doamne ajuta!
Toate cele bune!