Nokia Connecting Pipăl!

Nu stiu pe cine intereseaza articolul asta dar simt eu nevoia sa il scriu.De ceva vreme tot aud la tv de scandalul cu fabrica aia Nokia.Că Romania va avea crestere economica din cauza ei,ca daca pleaca pierdem nu stiu ce.
Din ce am inteles lucrurile stau in felul urmator.Acum 2 ani o gaşcă de finlandezi deschideau o fabrica Nokia in comuna,satul nu stiu ce e, Jucu.Toata lumea entuziasmata.Cei mari,nenea Basescu,Tariceanu si altii compatrioti spuneau sus si tare ca compania Nokia (scuzati cacofonia dar nu vreau sa o sterg) va duce la cresterea produsului intern brut a Romaniei de 1-2% (ceea ce e mult,daca e sa calculati in euro),ca va deschide noi locuri de munca...2200 de muncitori vor lucra acolo...cei din Jucu au facut bani frumosi dupa ce au vandut terenurile,taranii incepeau cu "How do you do mai faci?" si chestii de genul acela.
Acuma,bomba!Dupa doi ani in care fiecare a facut ce a stiut,Nokai spune PA Romaniei.Stiti voi,pa durere,pa duden! Si gata,intreaga economie e la pamant.
Sa analizam putin lucrurile....intrega economie a Romaniei sta in mainile unor finlandezi,intr-o fabrica cu 2200 de oameni??? WTF??? Asa rau am ajuns? Deci restul fabricilor din Romania si restul de cateva milioane de mincitori care muncesc in ele sunt fix **** in fata a 2200 de angajati de la o fabrica dintr-un sat????? Grav lume!
Apropo,am telefon nokia,deasta m-a afectat probabil asa tare faptul ca pleaca.Ah chiar,cei de la Nokia se muta in Asia la chinezii radioactivi unde mana de lucru e mult mai ieftina si bag mana in foc ca si ciordeala e mai mica:P:P
Cam asta a fost cu Nokia! Connecting pipăl!

Romania mai are inca cu ce!

Salutare.Chiar daca de cele mai multe ori ne lovi la fiecare colt de strada de incompetenta si prostie in Romanica noastra care se târâie in drumul spre a face parte nu doar geografic cat si cultural din Europa,gasim anumite lucruri care ne fac sa fim mandrii ca traim pe acest pamant.Te intrebi cu ce?
Eh,daca deschizi bine ochii si esti bun de picioare si de umblat ai ce vedea.Va propun o mica excursie in afara zonelor locuite de pitipoance si sa trecem prin filtrul manelarilor de la tară spre o lume de unde a inceput totul.Sunt locuri unde viata e simpla!



Merita sa iesi la o plimbare in astfel de locuri si sa nu faci nimic altceva decat sa stai si sa privesti natura!!
Cu un aparat foto la indemana daca ai putina imaginatie reusesti sa faci poze destul de reusite care sa iti aminteasca mereu unde ai fost si cu ce ti-ai clatit ochii.Odata facute pozele,se schimba parca si facebookul.Parca se trece de la o extrema la alta.Printre pozele cu cluburile pe unde ai umblat mai apar si poze cu natura si cu tine facand parte din ea,chiar daca si natura devine compromisa putin cate putin de incultura semintelor si dozelor de bere pe care cei de la "S-o facem Romania" (let's do it Romania) se gandesc macar o data pe an sa o inlature.

In aceste locuri nu auzi manele sau mixuri,doar daca faci prostia cu care ai fost invatat sa iti aduci desteptul de iPhone si um mp4 player full incarcate cu manele la greu si alte minunatii si sa stai cu castile in urechi.Sfatul meu e sa renunti macar cateva zile sau cat stai la munte la ele si sa asculti doar alte pasarici (mult mai naturale) care ciripesc prin copaci,sa asculti din departare o populara fluierata de un cioban sau sa privesti pur si simplu o musca care zboara.Lucrurile acestea simple nu reusesc nici 50% sa ajunga la nivelul relaxarii pe care tehnologia pe care o ai acasa si eventual vreun laptop HD sau o plasma trantita in mijlocul casei,ti-ar puteao da.Nimic nu miroase ca un copac verde,ca o iarba verde sau uscata,niciun HD nu este mai HD decat ceea ce vezi sus cu ochii tai,nicio melodie nu este indeajus de clara sa se compare cu melodia pe care o canta natura si niciodata ea nu se va termina si nu vei putea sa ii dai repeat.
Daca vine seara si acopera toata frumusetea muntelui,o alta frumusete care iti ofera relaxare este privitul unui foc,si a stalelor in cazul in care cerul este senin.
Mai ai curajul sa ceri ceva de la natura cand deschizi ochii si vezi cate ofera?? Din pacate cei mai multi au multe de cerut,si prin asta ei o distrug.Toata lumea taie lemne,nu zic ca nu sunt de folos,dar prietene cat de greu e sa tai si macar sa plantezi cativa pomisori in locul ala.E ca atunci cand te chinui sa treci peste toate prostiile din jur,peste toata minciuna si prefacatoria unora,ajungi la 30-40 de ani si intr-o secunda te loveste o masina si esti gata.Te-ai chinuit degeaba si ai suportat.Copacul ala nu e la fel? Vine Nea Gheorghe cu sticla de rachiu in buzunar si cu tigara in gura,porneste drujba si in 30 de secunde copacul e jos si in cateva saptamani e mobila in care iti tii tu lenjeria.E chair aiurea.Si focul din poza,este facut macar cu cap si ala,un copac uscat care nu mai rodea,pus la pamant si feliat.Asa da.Dar nu tai copaci verzi care iti dau tie aer sa respiri ca daca nu ai fii dus demult.Pacat!


In alta ordine de idei,muntele este pentru oameni simplii.Nu pentru cei nascuti si crescuti sub brandul D&G sau altele,pentru cei care clubul este a 2a lor casa si pentru cei care Shaorma si Kebapul invinge in fata unei pite cu slănina sau a cartofilor copti in jar.Prietene,asa au inceput toate,daca ai bunici intreaba-i de slanina si cartofi copti si apoi de shaorma si kebap,vezi ce zic.
Incercati pe cat puteti sa faceti cate o excursie la munte sau undeva in natura,nu pentru altcineva,o faceti pentru voi.Altfel o sa dormiti seara,altfel pui capul pe perna,altfel te simti!Si nu uita sa respecti ceea ce o sa vezi acolo pentru ca natura te respecta pe tine si iti da sansa sa o respiri,sa o  vezi,sa o atingi,pentru ca....de cele mai multe ori tu ca om..NU MERITI! Dovedeste ca meriti!!!!!

Ce este defapt in Bucuresti?

Salutare.Astazi dupa o discutie la un pahar de ceva cu lamaie la o terasa amintita in blogurile anterioare am ajuns la subiectul "BUCURESTI".O prietena foarte buna de a mea a facut o escapada in Bucuresti cu treburi si nu a fost deloc placut surprinsa de ceea ce a vazut acolo.
Se pare ca Bucurestiul este o jungla urbana in care viitorul vietii tale sta in picioarele si mainile siferilor care trec la cativa milimetrii de tine nerabdatori sa iti reteze unghiile cu 4x4 ale lor sau o amarata de masina Aston Martin sau un jaf de Jeep.
Bucurestiul pare sa fie locul unde se imbina icrele negre de import cu branza de pe plaiurile mioritice.Se pare ca este destul de greu sa iti faci o familie acolo.De ce oare?Cred ca fata de la tara apare in rivalitate cu fata de la oras dusa la extrem.A fi fata de la oras nu cred ca inseamna ca 80% din fetele de pe strada sa fie blonde,la brat cu un milionar,tatal ei sa fie patronul desfacatorilor de conserve de la fabrica Q.Q.Tong si mama creatoare de moda alaturi de nu stiu ce nene Italiano Vero.Barbatii din bucuresti,cu "b" mare,cred ca prefera o sotie care face o ciorba dintr-o gaina batrana,pentru ca se stie "gaina batrana face ciorba buna" si care cuinoaste sfintele taine ale mopului si maturii de curte....nu una care in loc sa faca o ciorba iti arunca pe masa o hartie de 100ron si te trimite,nu la ma'ta,ci la un fast food la un meniul zilei.Ceeee!!!! sa-i intre la blondina patrunjelul intre unghiile facute la salon???Vezi de treaba prietene,n-ai sa vezi.Sau sa mature pe jos??? ("Dar vai draga,mopul este pentru oameni josnici!")..neee,mai bine suna la o menajera,scoate banii sa ii faca altii curat in casa ce sa se omoare ea,nu s-a omorat destul la fitness?
Frigider in casa?eeeeee...se pare ca e doar la moda frigiderul in Bucuresti ca sa nu para ultimii oameni fara frigider.Il deschizi si de sus in jos bate o briza rece printre rafturi,nu printre alimente.Ce alimente?Nu,nu au alimente in frigider.Cum sa piarda ei ocazia ca zi de zi sa manance la un restaurant draga,ca doar sunt miezul din kurtos'kolacs bucurestenii astia.Doar de la ei se da ora exacta si acolo se pune cireasa de pe tort.Ma bucur totusi ca mai exista aici un loc in care obsesia romanilor pentru congelator nu exista.Cred ca stiti despre ce e vorba.Romanul are obsesia de a cumpara tot ce trebuie si ce nu trebuie si sa incarce congelatorul pana abia se inchide usa folosind pretextul "lasa ca poate ne trebuie".

Acelasi produs,alte preturi.

Am auzit ca foarte mult conteaza de unde te aprovisionezi,daca nu cu alimente,atunci cu bautura sau ceva.Mergi in tr-un magazin normal si e un pret...sa zicem un suc la 2l costa 5lei,iar la un magazin cu brand cunoscut si unde merg toti jupanii costa 7lei.Eh,spre deosebire de cei "din provincie" ei merg unde e mai scump ca sa faca si ei impresie.De haide "dă firmă" nu mai vorbesc pentru ca una e sa ai sosete D&G (daca exista) si alta e sa ai sosete cumparate de la un magazin normal.

Masini!!!
Daaaa,dupa cum spunea puya "avem merţane oprite langa carute la stop".Daca esti din bucuresti,atunci poate aveti si eu nu mai trebuie sa spun nimic.Dar nicio masina....prietene...nicio masina ma intelegi...nu este masina de masina,daca nu are un element esential,o blondaaa!!!!Daaaa....mergi tu frumos cu o masina din '95 ascuns sub nivelul vizual al celorlalti participanti la trafic,spus mai elegant,si te bagi inevitabil in blonda 4x4 din fata.Si ce sa vezi totul te lasa masca cand ea sare revoltata din masina si urla in gura mare "băăă tâmpitule,tu stii cat oral am facut eu pentru masina asta?!?!" Upsss!!! Daca taceai filozof ramaneai!

Povestea cu coptul!!!
Aici este forba despre acel element al evolutiei speciei umane care rastoarna recenzamantul celorlalte orase.Poate aici in Bucuresti situatia sta in felul urmator: femei mai putine ca barbatii.Adica sa zicem 1fata la 3-4 baieti.Practic vorbind,o fata merge cu un baiat cu masina,ala ii da un wiskey,mai kema 2-3 prieteni si poştă si iara mai apare un clip nou pe situri xxx "young bucureştean girl having great time with some gays (pardon guys)".De uned si pana unde povestea cu coptul?Era prea usor sa spun totul intr-o propozitie.Mai precis "Fetele se coc in Moldova si se sparg la Bucuresti".Simpu,nu?Exact ce am spus mai inainte.


Facem slalom printre cretini,zi de zi!
Pornind de la celebrul vers Parazitii (mult respect apropo),am inteles ca e o aventura sa mergi pana in capatul celalalt al orasului.Mori incet in viata de la volan plina cu dedicatii pentru mama ta si de amintiri de cei decedati ai mamei tale,lumea intreband din nou "cine ti-a dat carnetul?!" si toooot asa.
Faci si tu pe turistul si intrebi si tu de o strada si esti intampinat cu caldura de cineva dornic sa te ajute. "Nu va suparati,puteti sa imi spuneti unde este strada X?"....la care bucuresteanul "da caut-o ce ma intrebi pe mine"...sau te trimite oriunde altundeva,numai unde trebuie nu.Hehe,dar asta stiind demult am rezolvat-o si eu sa vada si ei cum e.Mergeam pe strada si opreste o masina cu numar de Bucuresti si ma intreaba unde este strada X.Vazand accentul superior de bucurestean am zis ca acum trebuie sa fac pe eroul.Idem,mergeti tot inainte si faceti dreapta,apoi stanga,desi strada cautata era inapoi,stanga,dreapta.Norocul lui face sa mai dea acelasi om de mine cateva minute mai tarziu nereusind sa gaseasca strada si spune "am fost acolo si nu am gasit nimic si cred ca mam ratacit"....eu: "imi pare rau daca sunteti bucurestean si faceti si voi acolo la fel cu cei pe care ii numiti -din provincie-" Si m-am dus!Am facut bine? Nuu,stiu...nu asa m-a invatat mama in cei 7 ani de acasa care au fost 8,ca asta e,daca nu m-am nascut cand trebuie...


In concluzie nu stiu ce parere aveti voi sau ce cunoasteti despre acest mirific oras care sta in fruncea poporului romanesc,dar eu stiu ca nu mi-ar placea nici macar sa il vad din elicopter.Sa calc in el?In niciun caz!Sanatate si ridica berea si spune in ceha Nazdravi!! (ce o fi si aia)...

Cerşetorii

O categorie aparte din viata cotidiana este reprezentata de cersetori.Prin desele plimbari prin oras se intampla de foarte multe ori sa imi taie calea cate unul.Ajungi in jungla urbana a Sibiului si la cate un colt de strada dai de un "da-mi si mie".Era o vreme in care mai bagat mana in buzunar si scoteai maruntisul care te enerva si il dadeai lor.Acuma cred ca lucrurile s-au schimbat,nu stiu daca la voi da,dar cel putin la mine banii nu mai sar din buzunar in mainile intinse ale cersetorilor.
Cersetorii sunt totusi oameni inteligenti,insa prea inteligenti sa munceasca.Eu personal sunt satul de ei pana in gat.
Torul incepe cu o plimbare in oras cu prietenii.Cu masina la semafor,apare tanti cu un puradel in brate,ca doar trebuie sa senzibilizam lumea sa dea,si bate in geam la fiecare masina oprita ca sa faca si ea cate un ban gramada.La un simplu calcul ar fi am 50 de bani pe masina,cel putin 10 masini oprite rezulta 5 lei pe oprire la semafor.Adica aproximativ un minut.50 de lei in 10 minute?? Cine te mai plateste asa daca ar fi sa lucrezi undeva?? Merg mai departe,in parcare la fel,de la intrare in parcare eram filat de unu cu parul ravasit,negru la fata probabil si de suparare sau in mod sigur de mizerie,si cere iara bani.Dar nu le dau la niciunul indiferent de taţa pe care o au cand intind mâna.Prin oras cate unu intins pe jos cu haine zdrentuite cu un picior bagat sub el pretinzand ca ii este amputat.Dupa ce dau o tura de centru,ma intorc tot pe acolo pe la nenea amputat si surpriza,mergea linistit pe picioarele lui fericit de suma stransa.
Tin minte odata ca eram la cumparaturi si pe un anunt scria "stiati ca unii cersetori castiga pana la 50.000 pe luna?" Bannerul acela mi-a ramas intiparit in minte si ma facut sa nu mai dau nimic la nimeni.Asa si trebuie pentru ca au si ei maini si picioare sa lucreze.Pentru ce sa le dai bani?Intr-o statie CFR vine un cersetor sa ceara bani dar cere asa intr-o maniera demna de dat pumni in faţă: "imi dai si mie 1 leu sa imi iau ceva de mancare,dar nu ai si un foc?".....e clar pentru ce vroia el bani.Poate odata o sa merg sa iau un "interviu" la unul sa aflu si eu de la el cat castiga,ce parere are despre lume sau mai stiu eu ce imi trece prin minte sa il intreb.Inainte de a scrie articolul am venit de la un supermarket unde se apropie de mine in parcare un nene cu un copil,nu parea prea cerşetor,insa parea un fel de ţăran:))...si incepe sa imi spuna daca pot sa il ascult putin si sa dau ceva bani pentru copil ca trebuie sa faca operatie la cot,avea o buba mica ca orice copil cand cade,probabil il durea in cot de lume si cerea bani tatal lui.A spus ca imi arata si acte.Pfff,daca era sa mai ramana si sa nu il expediez asa rapid "te rog dute de aici ca de voi sunt satul,pleaca ma nu auzi?",poate ii spuneam sa im iarate documentele sa vad si eu despre ce e vorba....sa vad acolo din ce data e facuta eventuala trimitere de la medic,un buletin...Stiti,deobicei cersetorii care aduc acte ca sa dovedeasca nu stiu de ce sufera au hartii pecare culmea,ceea ce trebuie sa fie mai evident nu se vede,date,chestii.
La terase la fel,stai frumos si bei bere si apare cate unu sau una sa dai bani,de parca ar fi mana in mana cu terasa sa mai scoata un ban.Ultima data cand am stat la terasa cu o zi in urma a venit unu sa ceara bani si iam zis sa ma lase in pace ca preturile si asa sunt mari si nu am sa ii dau si nu vreau sa ii dau defapt,si a inceput cu amenintari la adresa familiei mele ca e asa ca nu stiu cum am fost crescut si dinastea.Atata mi-a trebuit,m-am pornit pe el ca "ce ma acuma esti mare si tare ca nu tiam dat bani si bagi amenintari,ia dispari de aici pana nu iti sparg in cap ceaşca asta de cafea".Asa ca unde merg dau numai de cersetori,care ne mai fac si de ras in Europa.Nu dati nimic la cersetori si daca aveti timp sa stati sa ii urmariti,uitati-va numai ce isi cumbara de banii aia.Poate va amintit articolul cu cersetorul care avea portavoce si consuma Giusto Natura! Sanatate si Doamne fereste sa ajungem ca ei....

Reclamele sufletul comertului!

Asta e adevarat.Reclamele sunt considerate sufletul comertului din moment ce un anumit produs trebuie promovat pentru a se putea vinde si pentru a face o afacere sa prospere,dar pana la ce nivel se ajunge cu promovarea asta?De cand reclamele au devenit o adevarata industrie de milioane de dolari sau lei noi,depinde din ce zona te uiti,totul a inceput sa o ia razna.Deja lumea pe strada vorbeste numai din reclame.Cate o replica auzita la tv si bagata zi de zi in adancurile timpanelor starneste rasul in grup cand cineva e pe faza si lanseaza pastila TV.De teleshopping nu mai vorbesc ca deja mai au putin si te impusca daca nu cumperi...Va amintiti de tipul ala cu inelele "CADOOO CADOOO" care era un italiano vero si isi smulgea parul din cap oferind cadouri inele din piatra cubica de pavaje de hiperextrema calitate chinezeasca? Supermatura care se scarpina singura in fund  sau mai stiu eu ce megatava cu teflon.Apropo de asta,facand apel la un banc,daca de teflon nu se lipeste nimic,atunci cum sta lipit teflonul de tigaie?Vai,si mai era odata un produs care "priviti,are incorporat pana si un separator de galbenusuri"...va dati seama??? E mare lucru oameni buni sa aiba asa ceva...un separator de galbenusuri,incredibil...adica mai pe scurt "o sita".Ce lume!
Reclamele au inceput deci sa isi faca loc prin tot ceea ce in jurul nostru,insa lumea a inceput sa devina tot mai enervata de reclame pentru ca apar cand iti este lumea mai draga.Un studiu realizat de Adevarul reda o cifra de 95% dintre romani care sunt nemultumiti de reclamele tv.Surprinzator nu? Daca ma intrebau si pe mine si pe tine si pe un prieten de al tau poate mai adaugam 1%.
Dar oare ce parere au prietenii din lista de mess despre reclame?Nu avea rost sa las intrebarea doar aici in articol asa ca am incercat sa aflu de la ei.Intrebarea era in felul urmator: "Care este parerea si atitudinea dumneavoastra cu privire la reclamele pe care le vedeti la TV zilnic?"
Raspunsurile nu au incetata sa apara:
1.Cristi: Prea multe si mult prea tampite
2.Cornelia: nu ma uit la tv f mult,reclamele ma enerveaza
3.Deea: de cele mai multe ori cand sunt reclame in timpul unui film sau ceva schimb programul dar uneori vazanad acceasi reclama de prea multe ori ma face sa incerc produsul sau nah la ce face reclama;unele iarasi ma amuza
Insa un raspuns mai complex il ofera Georgiana care afirma urmatoarele: "din punctul meu de vedere, reclamele sunt folositoare, dar atunci cand tv-ul te bombardeaza numai cu reclame, e plictisitor. ar trebui sa fie puse in asa fel, incat daca tu nu vrei sa te uiti la reclame si vrei sa schimbi postul, sa poti vedea altceva decat reclame. toata lumea stie ca in zilele noastre daca pe un post sunt reclame, nu are rost sa mai schimbi canalul, pentru ca tot peste ele dai. nu mai spun despre reclamele de prost gust sau cele cu mesaje subliminale...dar, inteleg si rostul lor...cea mai simpla metoda de a-ti face produsele si seviciile cunoscute este reclama si se platesc bani grei pe minutul din pauza publicitara. deci parerea mea despre aceste spoturi este ca se poate sa fie si mai putine si cu mai mult bun gust realizate".


Asadar numitorul comun exista in cei 95%.Parerea mea care e?...nu stiu daca trebuie sa dau un raspuns ca nu e greu de observat cam care ar fi din articolul acesta.Imi dau seama si ii inteleg pe cei care au spart la viata lor destule televizoare,nu de dragul de a cumpara ceva nou,pentru ca acelasi fir alb ecranat se baga in fundul sau fie ca are mufe HDMI,RCA sau USB sau mai stiu eu ce minuni pe care le poti conecta la tv.Un mop de la teleshopping tot mop o sa fie si alb-negru,tigaia magica cu coloana de aer cald care e ceva destul de logic o sa aiba acelasi pret fie ca il vezi High Definition fie ca il vezi pe ecran cu tub.Cat despre filme la mine devine acest subiect destul de evident,mai bine ma uit la un film downloadat cu toata pirateria de care se plang unii,sau online,decat sa ma uit la tv la acelasi film care a fost difuzat si in 2010,2009,2008,2007.
Ah da...si banii,ca doar aici e miezul din kurtos'kolacs;pentru asta platim noi luna de luna la cablu,ca sa ne bombardeze cu reclame de toata jena si in momente cum nu se poate mai proaste?Si daca intarziem cu plata 2 zile ne taie firma cablul si nu mai vedem cine a mai murit,ce spital s-a mai inchis,cine mai dă "CADOOOO!!!!!".
Desigur reclamele au si ele partile lor amuzante de cele mai multe ori.Unele dintre acestea sunt intradevar dulci de tot care te fac sa zambesti,dar nu atungi cand Bănel se pregateste sa dea un gol si...sii...siii ..."GOOOOL buzunarul?ai ramas fara bani?..ia un imprumut de la provident".Gata,ti s-a taiat macaroana.In cele ce urmeaza am sa va prezint cateva dintre reclamele care dupa parerea mea sunt cat de cat ok de vizualizat la tv.Căscaţi ochii.Sanatate!







Reclama de cu puştiulica asta mic care il invata pe "tati tati" cum sa manca un biscuite Oreo mi se pare cea mai adevarata reclama.Merita vazuta,si revazuta si revazuta si revazuta si dai la maxim si stinge-l.











Eh...curatam o portocala si..mna...am ramas fara cap.Stupida sau geniala reclama?Nu pot sa imi dau seama.













Daaaa...cum sa ratez reclama asta.Ce crize de copil mic mai faceam si eu cand vedeam reclama asta la tv.Stiu ca pe forumuri se chinuiau multi sa faca rost de ea,dar intr-un final a ajuns si ea sa apara pe net.Mie mi-a placut foarte mult!













Sunt sigur ca mai sunt multe reclame interesante,dar ma opersc aici ca e de ajuns!

Minunile clubului

Ca o partea a 2a pentru un articol precedent cu pitipoance din cluburi,dupa o noua escapada plina de subiecte pentru articolul acesta,am pornit si eu spre a va arata alte minuni pe langa care dansati noptile in cluburi.
Asadar noaptea astupa ororile orasului,oamenii respecta inca ora colgatesi se retrag in paturi fiecare cu cine apuca sau cu ce a agăţat in timpul zilei,iar tinerii nostrii nu se lasa asa cu una cu doua si continua.Doar ei sunt facuti "sa reziste,sa reziste,sa reziste".Se retrag in cluburi....nu inainte de a sarii cu telefoane,sms-uri sau mai nou "invitatii la evenimente" perand astfel sa nu se faca de rusine mergand singuri.Macar sa aiba acoperire sau sa aiba cile sa il duca acasa,ca nu se stie cum o sa iasa din club si cate carari va avea drumul vietii.
Mai fac rost de cativa banuti asa acolo sa isi poata cumpara o sticluta mica de JD la 180ron si sunt boieri.Ajung in club si se intind regeste pe canapea aproape de dj unde sub influenta sticlutei incep "fa-te muuci,fa-te muci,da din buci da din buci"...Te duci si tu in club,ca omul simplu fara impresii de boier iti iei bere si tot acolo iesi cu distractia.Nu te duci sa te faci muci,te duci sa te simti bine.Asta chiar daca berea ti se multiplica in 2-3:P.
Te uiti in jur...numai "cârnaţi"..."ceşti" cam puţine,daca ma intelegeti.Si cam toate sunt ocupate.Proportia ajunge undeva la 1ceaşca pentru 3-4 cârnaţi,cine stie,sa aiba domnisoara de unde alege.Se face ora 11:30...muzica incepe sa bubuie langa boxa de n'şpe mii de inci si organul iti vibreaza puternic.Mda,incepi sa "feel the energy".Si incepe avalanşa de piţipoance in club.Toace,fuste,nelipsitul fond de ten din galeata de dupa uşă,si senzatia e gata,aproape gata pentru ca lipseste cea mai buna modalitate de a atrage priviri,decolteul.
Adrenalina iti ceste dar ramane la un nivel acceptabil pentru ca nu ai motive sa excelezi...langa tine apare o domnişoară care araat bine....dupa o scanare de jos in sus apar si rezultate....tocuri masive,tu ai 1.70 ea are 1.85 cu tocuri cu tot,epilata? nu imi dau seama ca e bezna si stroboscopul din club ma face sa fiu derutat,in fine....fusta strâmta ca un baraj usor de trecut de la chestia ta care vibra acum cateva randuri la chestia ei care e pregatita special pentru aceasta seara:D:D.Urcam putin mai sus cu rezultatele si ochii iti pica in decolteul mai mult sau mai putin natural,insa,trecand de lantul de aur sau de tabla cromată imediat iti terce cheful.Faţa ei tradeaza mediul rural,mai precis ţarănimea in care domnişoara a fost aleasa fie miss chiuveta fie miss teracotă.Avea o faţă de uşa trântită in nas si cam atata era de ajuns.Traiasca intunericul,stiu ele de ce "lasa ca e intuneric si oricum nu ma vede nimeni".
Mai incep acpoi fiecare sa isi etaleze telefoanele care mai de care pe combinatii luate din targ,fie si simple carcase umplute cu plastelina,daca este o carcasa de iPhone,e perfect,nu mai conteaza ce stie sa facă.
Fetele mandre dau din fese,ca doar cu asta se pot mandrii...timp in care mai apre o şatră de gacici dinter care ula imi atrage atentia...nu pentru ca arata nu stiu cum pentru ca nu arata,ci pentru ca...era mica.Adica se vedea pe faţa ei ca nu e fata crescuta in club...Chestii trestii,tocuri sa se ridice si ea la inaltimea asteptarilor,decolteu nici vorba dar compenseaza cureaua cu sclipici si parul intins si machiajul.Pffff fată ce-i cu tine aici.Mă uit in jurul ei si vad cârnaţi de 20-21 de ani,negrii la faţa,tricouri cu COBRA aurie,pantaloni 3/4 adidasi Puma,si chei de Dacie 1310...Bun,am inteles ideea,si ce este cu ei.

La mica distanta de club se aude un house tiganesc."Balans pe bans pe balans,raggaton aaaaaaaaaauuuuu au au au au auuuuuu" lautari.Hehe.Primesc si eu pontul si previziunea pentru decursul evenimentelor. "Sa vezi numa cum se goleste clubul si pleaca toti la lautari"....Stau,ma gandesc si cred ca sunt sceptic,nu stiu de ce dar asa presimt.Merg la dj "oooooo,salut AlexCrazyRocker ce faci omule,ma bucur sa te vad...sa vezi numa ce mizuca bag eu acuma de o sa iti placa"...Buuun,si baga prietenul meu muzica de muzica de sta mâţa in coada vreo 2-3 ore.Perfect n-am ce spune.Insa ceva ma face sa strab din nas...dupa ce winampul canta house de house,incepe sa isi faca loc si cate o maneluţă...hmm..prinde gustul la public,normal.De vreo 2-3 ore cineva spunea la un microfon "O sa inceapa imediat distractia"...asta a fost odata la ora 11...se face 12,la fel,se face ora 2...si "acuma incepe distractia"...ma uit in jur,fac faţa aia cu ridicatul din spranceană si ma interb "dar pana acuma ce a fost?".Clubul acela de lautari de care va povesteam incepe sa dea roade,dar nu oricum.Se produce marea schimbare de care eram eu sceptic...in loc sa mearga Mohamed la munte,merge muntele la Mohamed.Deci toti lautărosii vin in in club.Plictiseala incepe sa isi spuna cuvantul si ma asez pe canapea,persoana de langa mine...pe telefon,traiasca messul,hehe,ce eu nu pot?La ce galagie era nu puteai sa te intelegi,asa ca intru si eu pe mess oleaca,vorbesc cu persoana ed langa mine dupa care "sign out".Mda.Iara dans...cineva se uita la tine,o fata...eeeee....incepe sa fie bine....dai zoom la ochi si incepi "nu ca are nasul prea câhhhh,funduleţ merge,decolteu tip scândura...concluzia REJECT"...Vine 'hei ce faci,ma numesc Cerasela Lu'toţi,te distrez bine?"....hmmm ...ce sa fac ce sa fac "daaa ma distrez de minune,sunt cu prietena pe aici dar e pe la baie si nush ce"..."aaa esti cu prietena,credeam ca esti singur,ok mai vorbim atunci,have fun"....YEEEES!!!! Vede ca nu e nicio tipa in jurul meu vine si intreaba "parca erai cu prietena"..."hmm?poftim?tu cine esti?"....pune botul si pleaca:P YEEEES a 2a oara:))

Apare cate o gacică frumoasa de nici punga de LIDL nu mai acopera ce nu a acoperit fondul de ten.Totusi e si cate o tipa care arată,de prea arată si cui arată?La cei 3 care mai sunt cu ea..unul cu BMW,unul cu Aiudi,si altul cu Mercedes.Doar nu se uita la tine care vi cu motocoasa la club:P...Ce bine a fost:X Traiasca cluburile ca ne mai destind si pe noi din fata calculatorului unde citim bloguri asa in neştire:P...se merita?...oooo da!!!!! Bafta si respect pt Dj Alken!!!

Plimbarea de dimineata!

O noua zi din cele 365 de zile ale lui 2011 bate la geam,daca ai geam normal auzi,daca ai termopan nu auzi,dar ea insista la geam pana te trezesti si iei la rând tot calendarul.Ai cate ceva de facut,lucruri care implica o drumetie pana in oras...Buimac si adormit,inca netrezit complet,te imbraci si ai plecat.Pe strada: Neaţa,neaţa,neaţa la toti vecinii,neaţa la câinii de pe stradă,un şut la prima sticla care iti iasa in cale si esti cat de cat fresh.Soarele iti dă 2 palme peste faţă si esti si mai fresh.
De când ai iesit din cartier dai de toate minunile care işi au binemeritatul loc intr-un blog.Treci pe sub un pod mare sub care scrie "ATENTIE!! Nu parcati,pericol de accidente" si normal,roman fiind,regulile sunt facute ca sa le incalci si toata lumea respectând instinctul de turmă isi aseaza maisnutele exact unde le este locul.Imi inchiupui ca au asigurare,dar ma intreb cine le plateste pagubele daca oamenii isi pun masinile exact unde este scris semnul prezentat in imagine.Mda...





Mai parcurgi 200 de metrii  si dai de vaca digitala care se mulge in faţa ta cu 2.5% grasime la doar 2.5Lei litrul.Ma intreb unde incape ditamai vaca in cutia aia de tabla...aaaa,nu e vaca,oamenii aduc laptele si il baga acolo...am inteles:)).Interesanta si vaca asta digitală.Schimbi continutul buzunarului cu continutul sticlei.Adica dai bani din buzunar si sticla goala,si ca prin magite te alegi cu buzunarul gol si sticla plină.Super!


Nu stiu cate chestii despre curent stiti fiecare,dar in niciun caz ceva ca in imaginea din dreapta.Ca orice client,intri intr-un magazin si iti arunci ochii dupa ceva care poaet iti face cu ochiul si spune "cumpara-mă" sau "ia-mă nene",si inevitabil iti dai seama ca ceva nu este in regula la o priza.220 aceia sunt Volti (V) nu Waţi (W)....Mai pe romaneste V=tensiunea si W=putere....sau si mai pe româneşte,calculatorul de pe care te uiti la acest blog are o sursa de putere de 350Wati si functioneaza la priza de 220Volti.Becul pe care il aprinzi sa nu iti dai cu capul de dulap are o putere de 100Wati si foloseste o tensiune de 220Volti.Priceput?Bravo...
Dorinta de uşurare ne cheama pe toţi spre cea mai inteligenta invenţie a omenirii...WC-ul.Pe poarta acestui loc sacru statea de paza un anunt care iti spunea ca ai voie sa bagi in planani câtă nicotina vrei.De ce?...De cum am deschis usa.."pfoai Focă câtă hudaa",o gaurica mare statea cu rol de aerisire in vârful tavanului.Nu a rezistat tentatiei de a fi fotografiată.
Că romania,cu "r" mare,este o tara plina de bolnavi,se stie...poate chiar mintal,....oameni "dâng dâng" la cap,oameni cu presiuni interioare,dureri de cap,minte scurtă,prostie mare...toate spera sa isi gaseasca rezolvarea la farmacii.Orasul e plin de asa ceva,de chiar te face sa crezi ca ai nevoie mare,sau ca ai intradevar o problema.Si nu esti singurul.
Mergi 200 de metri mai incolo si dai de o alta farmacie care afişa mândra in parbriz oferte cu "lecitina" si "vitamine" la cele mai bune preturi.Acesta este defapt un mesaj către tine care spune "adormitule,stiu ca nu ai tinere de minte si ai o lene de te doare,ia de aici medicamente ca sunt ieftine".Cioc cioc,ai intrat,ai scos banul,ai luat medicamentul si....si....si..???nimic.Nu te-ai facut SuperMan:(
O alta realitate a orasului,sau oraselor pentru ca bag mana in foc ca nu e singurul de acest fel,este reprezntata de banci.La asa ceva nu am facut poza ca se uita la mine fiecare nene de 60 de ani cu insemne de TaeKwonDo sau fiecare KarateKid care pazea mândru cu pistol,cu bile de plastic sau pistol cu apa,câte o banca.Bancile astea nu cred ca sunt un simbol al bogatiei orasului,si mai degrama pe dos.Toata lumea e invitată la 'hai ca iti dam bani cati vei tu...si te jumulim cu pene cu tot ca sa ii dai inapoi"...si toata lumea intra plouată in banci si pleacă cu o mâna in buzunarul gol,cu alta in straiţă si cu alta acoperindu-si ochii...stiu ca sunt prea multe maini dar daca ar avea omul atatea,asa ar face.
Tot ce a fost odata ceva,magazin de orice,se transforma in bancă.Si culmea,o bancă de care nu ai nevoie pentru ca banca potrivita pentru tine unde trebuie sa pui marunţiş se afla la 500 de metri mai incolo,ceea ce inseamna sa cari bagajul cu pâine,salam,pateu,roşii,bla bla,pana acolo ca sa te intorci inapoi.
Mai sunt apoi shaormeriile,unde te intampina fiecare cu preturi foarte bune pentru mancaruri,si alaturi de banci si farmacii se creaza o legatura stransa.Vino la banca sa iti dam bani multi,sa mergi la shaormerie sa mananci pana iti crapa stomacul,mergi la farmacie si ia ceva sa te vindeci si pana ajungi acasa poate ai nesansa sa treci pe unde scria mai sus "Atentie,cade nu stiu ce" si sa te alegi cu o bataie de cap.Si asta a fost plimbarea de dimineata!Ziua buna,se cunoaste de dimineata! O zi placuta...

Ora 5

Buna seara sau buna ziua,depinde cand citesti rândurile astea.La ce te gandesti cand spui "ora 5"? ok,nu merge,sunt sanse mari sa nu te gandesti la ce ma gandesc eu.Stai la TV si se apropie ora 5,ce inseamna asta?....Asa mai merge...STIRILE!! si inca ce mai stiri.Nu dau numele la posturile tv,desi sunt cel putin 2 posturi pe care deobicei toti le punem unul dupa celalalt la butonat (pe telecomanda fie la 1 sau 2 fie la 3-4),insa de cand se face ora 5 FIX,extrem de fix,incepe "Buna ziua doamne lor si domnilor si bun gasit la stirile orei 17" (normal,doar nu 5,dar spunem noi 5 ca asa apare ora pe ceasul acela rotund din bucatarie) si incepe "carnagiu pe DN1"....."focul a mistuit 2 case din judetul Y"...sau cea mai tipica formulare pentru un accident "un om a murit si alti 2 au fost grav raniti intr-un accident petrecut astazi pe drumul care leaga X de Y"....Oooo si cate si mai cate.Prin familia mea stririle orei 5 se rezuma la 3 cuvinte "babe,viol,foc" :)) 
Da oare sa fie driept? (cam asa se minuneaza batranele care se uita fermecate de gandul ca poate le mai sare si lor vreunu din sat cu pofta salbatică de a-şi stăpânii scârbavnicul mădular)..hehe.Ce rau sunt.Defapt nu sunt,sunt stirile orei 5 la care toti stam si ne uitam si suntem oripilati.Vorba cantecului: "toti sunteti oripilati,dar stati,stati,stati si va uitati"...
Poate ca nu e frumos sa copiez stirile altora,dar cand e vorba de prostia omeneasca specifica romanilor,merita din plin sa arati lumii asta.Asa ca azi am aflat ultima moda in materie de arme de lupta.Inspirat de traditionalism,a aparut ""ciocanul de sniţele".Nu sniţelele alea "batute cu oua" la care poate s-ar gandi bucatarii nostrii masculi,de acelea care se mananca vorbesc.Totul e in felul urmator...unu nervos sare cu ciocanul de snitele la politisti,le sparge parbrizul,poliţiştii "pac,pac" pe el,tipul ajunge in spital...si stirea ajunge subiect de blog aici.Anchete,chestii-trestii si gata stirea.
Prostituatele sunt iara la mare cautare pentru subiect de stiri.Adica stiti voi,cele care isi inchiriaza organul pe bani tiristilor care nu au mai vazut un "romanian ass" pana acuma,pe bani.Mai apuca cate un baiat destept,app chiar destept,sa mai ia cate una si sa ii faca felul,ba cate o mana in portbagaj si resturile in padure,ba decapitata.....chestii minuscule.
Imi mai place un lucru la stirile astea...cand apare vreun scandal ceva,ce culoare au oamenii?Rapsuns: negrii....cocalari.Ce urat.Gata,mi-a pierit cheful instant.Sanatate si grija mare!

2 melodii,si turneul!

Pfff...ma intreaba lumea de unde am atatea materiale pentru blog...am ajuns să mă întreb si eu de ce scriu atâtea bloguri si nu mai iau si eu o pauză...pot scrie si 2-3 pe zi...trebuie sa iau o pauza.Dar nu pot.Trebuie sa scriu pentru ca imi place.
Stateam azi si ma gandeam cand am fost acum ceva timp intr-un club pentru ca trebuia sa cânte Delia Matache si avea o prietena invitatie si "hai alex vii?" si normal ca nu puteam refuza o bâţâială:D...Am zis ok asa fericit si am mers in club dar pe drum mi-am adus aminte da...habar nu am cine naiba e aia?:)).Am zis vreo cantareaţa,asta e,mai mult merg pentru distractie nu pentru ea.Ce-i drept a venit numai pe la 2 noaptea cand eu eroic mi-am luat haina pe mine croindu-mi loc prin perdeaua de fum si m-am trimis acasa:P.Asta e.
Mă gândesc la urmatoarea chestie....se intampla de la o zi la alta sa apara câte o trupa de romani cu nume elglezesc pentru că e la modă nu? Adica te numesti Gheorghe Chiloţaru si iti iei un pseudonim gen "WC Deejays" si gata,scoţi 2-3 melodii,apari pe la toate radiourile,adica dai ceva bani sa iti puna piesa pe repeat (ripit,daca nu ai inteles) in winampul lor si toata ziua lumea asculta "WC Deejays" de dimineaţa până seara,adică: "toată ziua,toată noaptea,ce că*at" (asta apropo de trupa de mai sus).Ooooo,si asta nu e nimic...lasi o saptamana pâna melodia ta ajungă ringtone la telefoanele ciumpalacilor,dupa cum spune idolul meu Mircea Badea,si te pui pe turneu. Investesti ceva bani intr-o poza pe care initial vroiai sa o pui pe facebook si faci din ea un poster.Normal,dupa ce daca esti fata iti astupi cosurile apărute după atâta lipsa de....si ridurile cu galeata de fond de ten amintita in alt blog:)).Si gata posterul.Pui cativa studenti frecatori de menta care ar face orice sa nu invete pentru restante,sa te puna cap de afis pe toţi stâlpii din oraş,noaptea bineinteles,pentru ca e mai putina lume si sa nu rupă cineva afisele pana dimineata.Măcar sa ai satisfactia ca 10 ore ai stat pe stâlp!Iti anunti prezenţa intr-un club cât mai select,mai pui si bilete la intrare sa îţi iasă si ţie ceva,si cand ţi se scoala apari acolo in club si speri ca toata lumea sa te ridice in slăvi pentru cele 2 melodii pe care le ai. "Wow frateee,asta e tipa/tipul care a cantat toata saptamana la radio,moamaaa ce tare"...eh pe draq.
E un del de cocălăreală si aici.Ah si in lumea manelistilor e la fel,cum apare Vasilică DinTreBuci,duşmanii mei sa moare de ciuda,cica laca cihi cea pac am pus-o de un club.Doar că aici esti intâmpinat mai eroic intr-un astfel de club.Aici nu sunt Dj,doar Dj Winamp de pe un laptop unde stă nenea 3/4 cât camera mea si apasa cu detetul mic pe "B" ca să nu apese 4 taste fragile cu "degeţelele" lui steroizate.
După ce ajungi acasa si intri pe net ce faci?Iţi pui la status ca "WC Deejays va iubeeeeeeeesc!"...Gata tu ţi-ai atunci scopul si lumea e mulţumită.
Încep sa mă tem de un lucru.De ceva vreme la un radio,nu dau nume dar este sinonim cu "doua puncte steluţă :*:*:*:*:*" tot cânta un nene gras.Cred ca ştiţi voi melodia aia cu "Uuuuuundeva peste curcuuubeuuuuuu:))"  "Soooooomewhereeeee,over the rainbowwwwww?????" .Are un nume ciudat,ceva cu "hyzkiolovitzwy".Oare o sa cante si el intr-un clubuleţ ceva??Pfoai ca daca va fi sa gasesc un afis cu el pe un stâlp promit sa îl urc acici pe blog.Baftă!!!!

Uşa închisă!

Doamne de nu ma izbesc de toate usile incercand sa imi fac loc dintr-o camera in alta,sau sa intru in curte.
Ca orice om,isi incuie usa cand pleaca undeva,dar ca orice aiurit,isi mai uita ceva chiar cand ajunge in statia de autobuz!
Ajungi frumos in statie si vezi ca mai sunt 5 minute si vine autibuzul,si ti se taie rasuflarea,ti-ai uitat telefonul acasa.Daca stai ca mine la 30 de secunde de statia de buz dai o fuga pana acasa.Totul se transforma intr-o cursa contracronometru.Fugi ca nebunul si vrei ca totul sa fie perfect sa nu te impiedice nimic.Incerci sa descui poarta,se blocheaza cheia:))....te apuca dracii si dupa ceva timp reusesti sa descui usa,intri in casa,usa incuiata....scoti cheia care ti se imbarliga in buzunar si tragi de ea ca nebunul disperat sa castige timp si in cele din urma bagi cheia in yala si descui...mda,daca nu ti se blocheaza din nou,culmea,numai acuma,că pana acuma nu s-a blocat deloc.Ajungi in casa, "unde naiba mi-am pus telefonul?????"...disperi!!!
Ai smuls telefonul de la incarcat,mare parte din bibelouri cad,dar spre norocul tau nu se sparg si le pui repede la loc...una se clatina si cade iara=))
Iara o ridici si ii spui "stai fmm aici ca pierd autobuzul".Bagi iara fuga sa incui usa,merge bine...apoi poarta,yte cam chinui putin si fugi in statie,fezi autobuzul care ajunge si el in statie si fugi mai repede...ajungi la 20 de metri de el si se inchid usile si pleaca,tu disperat dai din maini incercand sa ii faci semn sa opreasca dar....s-a dus..:((:((:(( MORI ÎNCET!!!! Mereu cand vrei sa faci ceva repede te lovesti,culmea,numai de ghinioane,iar cand faci ceva asa incet "lasa ca am timp" stai dupa cate ceva de iti vine acru! Hai lasati repede un comm,poate cade netul:))

Minunile iutubului!

Da stiu ca se scrie altfel dar nu vreau sa scriu altfel pentru a incepe cum se cuvine acest blog.Doamne sfânt este youtube-ul.Vă daţi seama caţi ciudaţi se strang acolo?Am auzit ca situl s-a infiintat in spatele unei pizzerii si acuma vedeti si voi cate milioane de clipuri sunt pe el.
Cum a dat Romania de internet cum si-au facut loc si cocalarii.Direct de la fundul vacii din şura din Cucuieţii Din Deal au trecut la Cal-cu-lator....pentru ca au renuntat la Cal-cu-caruţă.Alta viaţă.
Ce noroc pe noi muritorii de rand din jurul Carpaţilor ca youtube este un site in engleză pentru ca....vă las sa întelegeţi mai bine....
 Ce simplu e sa scrii cateva cuvinte uzuale si esti invitat sa iti aduci aminte de vremurile cand erai mic si mami iti schimba scutecele.Cand esti pe youtube automat trebuie sa stii ca trebuie sa eliberezi baia.Si wow....mai au si cateva sute de mii de vizualizari....sau chiar peste 1 milion.
Haideti sa calculam putin.La un search pe nelipsitul nostru google aflam urmatoarele: "Vezica are o capacitate de 200 – 400 ml.".... haideti sa luam valoarea de mijloc sa nu fim nici-nici..deci 300ml...inmultit cu 1.364.295 cat are unul din clipurile de pe youtube  rezulta...490288,5 litri de...stii tu ce.(sper ca stii ca 1000ml reprezinta un litru deci nu sari cu gura ca am calculat si eu cum calculeaza toata lumea...Start->Calculator):))...Wow....500.000 de litrii de  3.14-3.14 s-au dus pe canal de la un singur videoclip??????? Remarcabil!Inmultit cu alte cateva clipuri care sunt cam multe câteva rezulta un popor de...ce vreti voi,nu gasesc cuvantul optim.

Ma intreb oare cei de la youtube,au auzit de GoogleTranslate...sau mai bine zis,google translate stie ce inseamna titlurile astea?Ar trebui sa le stearga conturile utilizatorilor care folosesc cuvinte "obsecene" din repertoriul national traditional.
Wow,si daca vrei sa cauti comentarii cu injuraturi,unde le gasesti pe cele mai multe si mai expresive??? La manele,pentru ca "se stieeee" manelele ucidE (chiar daca la chefuri toti asculta).Acolo toata lumea e invitata la reproducere in masa....adica in măsa.Aici iti amintesti cu placere de tainele unul act sexual normal sau aiurea dupa cum sunt cei care lasa astfel de mesaje!Am zis asa din respect sa nu las numele folositorilor (adica userilor) la vedere pentru ca vorba aia "Hai bă nu fii cocalar!" si am dat cu paint-ul peste ele,mare lucru!Mai incerc si eu sa maschez ce se poate din prostie:P:P

Precis aţi auzit de forumuri.Sunt acele situri in care gasesti raspuns la cam orice chestie care nu iti iasa cum vrei si ai vrea sa te documentezi si deseori ajungi la cate un site unde multi care au mai facut ceva de genul împartaşesc din cunostinţele lor.

Scormonind "cu unghia pe tencuială" pe net gasesc forumuri si,normal,cocălăreală la tot pasul! Foarte interesanta si abstracta meseria asta de "spammeriţă"...e un fel de dansatoare la bară care sare in ciocan si spune "spam,spam,spam,spam"?Oricum,"şukară" treaba!
Nu pricep unde sunt "Termenii si Condiţiile" pe care le semnezi cu o mana pe inima,una pe click stânga si cu cealalta mână pe doza de bere.Prea multe mâini? E bine si aşa.Acolo in termenii si conditiile alea care mereu sunt scrise cu litere mici si iti iau 1 ora sa le citesti si printre ele scrie mic amărât acolo "sa nu folosesti cuvinte obscene",caz in care accesul iti poate fi restrictionat.Dar bravii noştrii românaşi au gasit modalitatea de a fenta sistemul in 3 cuvinte "Fac alt cont" :)) 
Traiasca internetul.Măcar aici poti face pe durul cu cine vrei ascunzându-te in spatele unui ecran din sticla sau a unei plasme fotosintetice cu extract hiperbazic de permanganat de trisulf...bla bla...ma rog,face si clatite:P.Ai înţeles ideea!Când te loveşte un spam peste faţă iti iei inima in dinţi si iei de jos un "trojan" (virus) si il arunci ca din fundul şurii prin sistem "upload" pe net ranind in sufleţel pe scârbavnicul mădular întru veşnica lui nefolosinţă! 
Gata ca am batut câmpii si tu mai ai putin si mergi unde s-a dus milionul ala de persoane..mai stii? 500.000de litri ori...bla bla :)) Sanatate!

The Ţuică!!!!

Plecand de la premisa "Be cu mine" a unor realizatori destepti din cale-afară,vrau sa va invat ce inseamnă ţuica.Hehe,normal ca stiti,dar numai sa o beti...alta e sa stai in mijlocul procesului de fabricatie si sa...fell the energy,si cand e gata ţuica eşti gata şi tu:))


Asta e fratee!!!!....acesta este un cazan de rachiu,sau altfel spus "alambic" parcă.Cui îi pasă.Ramâne cazan de rachiu ca sa priceapa tot cocalarul ce inseamnă.Ca in reclama "cum se poate strica o bere....ii strici teaca..la fermentatie,bla bla bla....",totul incepe de la fructe.Cam din toate fructele se poate face rachiu.Daca le mai si combini nu are chiar nimic.Apropo,asta a fost prima mea sesiune practica lasat singur,de izbeliste,in voia fermentatiei si in voia focului,deci anumite date "tehnice" inca nu le stiu.Deci,se fac rost de pe la piata,rude,pomi,de ceva fructe,in cazul acesta corcoduse.Se introduc destule cat pentru un butoi de plastic de 80 de litri  si se pune capacul si se lasa cateva luni cred la fermentat.Acuma vine partea mai interesanta.Mergi frumos la magazin si iei zahar.Aici sta traba in felul urmator.Cat zahar pui atata rachiu trebuie sa iti iasa,minim.Dar mai dau rachiu si fructele.Spre exemplu la 10kg de zahar au iesit cam 14l de rachiu....deci 4litrii au dat fructele.(daca ai mai mult in butoi,pui de mai multe ori cazanul la fiert).
Dupa ce fructele au fermentat,faci rost de un cazan de rachiu obligatoriu din cupru (transmite mai bine caldura).....mai precis nu poti!De ce? dai un search pe google la "vand cazan rachiu" si vezi ce preturi sunt...cam pe la 1000euro,si mai mult.Cazanul are forma de mai sus,se toarna fructele fermentate care au si zeama,de la zahar si de la ele,in cazan pana unde se largeste cazanul mai aproape de gura.De ce? Deoarece toata amestecatura va fierbe iar aburul degajat va avea o spurafata mai mare sa se extinda pe suprafaţa lichidului.V-am spart nu?:)) Tehnic vorbind:P....Buuun,dupa ce ai pus amestecatura in cazan,rogi pe cineva sa te ajute sa o pui la fiert pe....orice..aragaz (daca ai loc si kef de facut modificari prin bucatarie sa nu mai poti trece) sau in cazul de mai sus te duci infundul gradinii,din caramida iti faci un fel de cuptor cu plita si bagi lemne si gata.Ai iesit si mai ieftin.
Cazanele de rachiu au deasupra un orificiu micut,cam cat unghia de la degetul mare....cred ca de la picior,nu stiu cum ai tu picioarele dar fie,depinde de dimensiunile cazanului.Exista si cazane mari.la scara industriala:P....deobicei trebuie autorizatie si kestii trestii doar stii ca statul pune botul cand altii fura mai mult decat el:P....Pe acel orificiu se monteaza o teava de cupru curbata pe care o vedeti in imaginea de sus,iar la capatul cealalt se monteaza un racer,racitor cum vreti sa ii spuneti.Racitorul este defapt o serpentina din teava de cupru (3-4 spirale) care este introdusa intr-o galeata mai maricica sa incapa.Galeata poate fi facuta din orice,tabla sau aluminiu,nu este necesar cupru neaparat.Aceasta se va umple cu apa RECE.Serpentina va iesi prin partea de jos a galetii la cativa centimetrii,iar pe acolo va curge tuica/palinca/rachiul.Alte date tehnice consta in izolatea perfecta a imbinarilor tevilor de cupru.Mai traditional se face cu paine inmuiata in apa,exact cum faceti momeala pentru pesti pe care o puneti in ac,doar ca faceti ceva mai multa sa va ajunga si pe parcurs.Cu painea se izoleaza imbinarile bine de tot pentru ca de asta depinde si productia (chestia alba de pe tevi din pzoa).Daca ies aburi la imbinari,nu mai curge tuica si aburul se duce sus in rai facand ingerii beţi de fericire:)) ("si ingerii vor cadea in ispita")
Dupa ce ati izolat totul bagati foc mare sub cazan sa se incalzeasca amestecul cat mai repede.Urmariti teava de cupru care face legatura dintre cazan si racitor,pe masura ce se incalzeste sper racitor nu va mai fi nevoie de foc asa mare,va deveni periculos foc prea mare.Unde iasa rachiul din racitor puneti un vas ceva unde sa se stranga rachiul pe care il puneti unde vreti,daca aveti loc in stomac si spitalul aproape merge,dar sfatul meu e sa nu!!!!do not try this at home (prea des)!
Cam totul se rezuma la CONDENSARE.Vaporii de rachiu/palinca/tuica trec din cazan prin teava de cupru spre racitor unde apa rece din acesta face aburul sa se condenseze sa devina lichid care se va scurge in vasul pe care l-ati aşezat (sper) dedesubt!Aveti grija la mai multe lucruri.Rachiul nu se da drumul si uiti de el...Trebuie sa ramai mai tot timpul in jurul lui.Apa din racitor nu trebuie sa fie calda...ea se va incalzi de la serpentina calda.Astfel ca este necesar sa completati cu apa mereu.Eu am fost mai jmecher si am pus o pompa de recirculare a apei care scoate apa din iazul cu pesti=)) o baga in racitor,iar surplusul se scurge tot in iaz,deci consum de apa 0,brici.Apa din iaz nu pateste absolut nimic,eventual se incalzeste cu 1 grad,un felac!
De cand aprindeti focul aveti de stat ceva timp pana se incalzeste,cand incepe sa curga rachiul faceti mai putin foc,nu exagerat,dar nici prrea mult.Haideti sa va explic de ce.Practic tu alimentezi o bomba langa care stai!in cazanul ala se face prea multa presiune daca pui mult foc si face bum si nu cred ca vrei sa faca bum si sa sara toata fiertura aia fierbinte pe tine si pe langa faptul ca mai esti si 90% ars mai mirosi si a rachiu.Te-am convins?E de ajuns sa simti cum bolboroseste fiertura in cazan,daca pui mana (cu manusa) pe el.
Nu te astepta sa curga rachiul ca la robinet,totul e bine incepand de la picaturi rapide pana la un firicel subtire de rachiu,chiar si un volum ceva mai mare din cand in cand,dar asta e maximul la care totul e ok.Si asa stai si astepti si mai gusti putin sa vezi cum e.La inceput e wiskey romanesc,iti rupe gâtul.Dupa ce ai facut cam 3-4litri concentratia incepe sa scada,iar ceea ce inca mai iasa si nu mai este asa concentrat se numeste OTCĂ,adica mai pe romaeste un fel de apa fiarta si racita,are concentratie de alcool in ea,dar nu ca la inceput.
Am mai aflat ca cu cat rachiul sta mai mult timp (ani spre ex) este mai tare.Se ajunge la un astfel de proces ce te-am invatat eu pana la o concentratie de 50 de grade,si peste.Ar mai fi si alcool dublu rafinat,adica rachiul pe care il scoti il pui in cazan si mai bagi o tura la fel....cel putin asa cred.
Este indicat sa faci si o filtrare la ceea ce iasa din racitor...dar nu e cine stie ce...o palnie in care pui o sita ca la ceai,si in sita pui vată si torni asa in sticla.


Tuica este un miracol cu care se pot face multe lucruri,nici nu va puteti da seama ce se face in Romania cu 1 litru de tuica.Poti sa iti repari maisna,poti sa ii dai la cineva cu un tractor forestier sa iti niveleze drumul sa intri cu masina undeva la cabana,hehe,cate si mai cate...mită :)) "Hai bă ca iţi dau 1 kil de rachiu"....
Conform regulilor din Ro nu ai voie sa faci mai mult de 40 de litrii de rachiu pe an!!!! Risti inchisoarea!.Nici nu trebuie.Nu prea ai ce face cu atata.Numai ca iti mai intra in casa unu si altul si mai trebuie sa sari si tu cu ceva.
Se pot obtine si autorizatii care sa iti permita sa faci asa ceva,doar ca bineinteles,cu bani multi.
Asta a fost.Sper ca ai inteles ce bei si cum se face traditionalul nostru rachiu.Dă-i in mă-sa pe altii din alte tari care spun ca "noi am facut primii rachiu,e produsul nostru si l-ati copiat" si prostii de'astea....Be cu minee!!!! Alcoolul dauneaza grav sanatatii!